fredag 19 juni 2020

Nu är det stuga till 100%

Här går det undan...från att ha njutit i Yyteri så har jag nu bytt ställe och njuter nu  i stugan uppe i Himos. Körde som sagt direkt från Björneborg till Himos och kom hit på onsdag kväll. 

Blir inte och använda pulkan detta veckoslut det fanns skylt att man inte får åka pulka ( fniss).
 



Mikko och barnen kom igår kväll och överraskade mig med sushi....så tusans gott...tack !!! Jag åt nog inte allt själv fast jag älskar sushi och säkert skulle ha kunnat trycka in hur mycket som helst.




Det var så fint då jag kom fram , gräsmattan var färdig klippt ( skönt ) för jag hör till den gruppen som inte gillar att klippa gräs , inte heller att  ha en massa land  med andra ord ...gillar inte trädgårdsarbete. Gillar blommor men då räcker det med att ha i en kruka på terassen eller små tuijor på gården som sköter sig själva. Jag tycker hellre om att resa omkring och se olika ställen/platser än att pyssla med trädgårdsarbete.






Men jag  alltid då jag är hemma eller här i stugan färska snittblommor i vas. Nu var jag och plockade så fina sommarblommor uppe på toppen av skidbackarna som får pryda stugan inomhus och också utomhus. Sen skall jag också pynta terassen med lite björk kvistar.





Pyntade lite fint ute på terassen  för Mikkos barndomskompis  med fru kommer hit från Björneborg och firar midsommar med oss. Vi visste inte att dom hade hyrt stuga i Himos...så det skall bli roligt att träffas. Dom är gudföräldrar åt vår på pojke så han ser framemot att få träffa dom.







I år är här ingen festival i Himos pga coronan som stoppade alla stora evenemang   men folk har i alla fall hittat hit detta veckoslut. Men tror nog det blir ganska lugnt sen då Jysäri och Iskelmä festivalerna också inhiberades  längre fram i sommar. Vi körde en sväng i Himos centrum igår och idag,  lovar att det var livat överallt  fast det inte är någon "Himos festival" , hur skall det inte vara ikväll då det är själva midsommar afton. 







Oj oj om något år då kidzen börjar komma i den ålder att det är roligt med en massa evenemang då tror jag nog inte man behöver fråga två gånger om dom vill hit och fira midsommar. Dom kommer säkert ta ett gäng med kompisar med och fira " Himos juhannus"  där det brukar vara en massa band som spelar på Himos arenan och själv får jag vara övervakaren. 

Så det kan jag lova att vill man fira i lugn och ro midsommar så skall man nog inte välja Himos. Här som vi har stugan är det lugnare i och med att det är en bit från själva centrum ....men mitt i smeten var det nog så otroligt med bilar på alla gårdar...stugorna är i hård användning dessa veckoslut som här är stora evenemang.

Vi kom just från Jämsä och körde förbi Himos centrum  och där var redan party eliten på gång , terassborden svämmade över av ölburkar och flaskor och folk dansa och folk hade jätte kul . Annat är det i morgon då dom vaknar...då tror jag nog det är en och annan som inte ork upp. Man har själv goa minnen från ungdomstiden då det var party hela midsommaren dygnet runt....men visst fasen var det roligt då. Nu skulle jag inte orka mera. Vi har lugnt i vårt stugområde och jag sitter hellre och njuter av kossorna och ser då folk är ut och ro på vår sjö som finns nära vår stuga.


Men visst kommer vi att fara en sväng upp till byn nån dag och se på party gänget. Dom har lagat uppe vid arenan platser där man kan sitta ute och äta och förstås dricka plus att där  skulle vara någon Dj som spelar i veckoslutet. 

Så fast jag snart blir permitterad igen , omgång nr 2 så låter jag det inte störa mig just nu....idag vill jag njuta av allt vad jag har här och nu. Ett sådant otroligt fint midsommarväder kan väl knappast få någon på dåligt humör inte i alla fall oss här i Himos. Helt otroligt super duper väder.

Nu skall vi ner till stranden och simma ...härligt med ett svalkande dopp. 

Kommer mera inlägg under veckoslutet  från vårt midsommarfirandet..ni skall ha det så skönt.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar