onsdag 3 juni 2020

Viva la Mexico...balkongen är sommarfixad.

Har till tradition att inreda balkongen varje år så där mysigt att jag/vi trivs att sitta där och njuta dessa härliga sommar kvällar. Nu då vi inte får resa och njuta av allt världen bjuder på så tar jag världen hem till oss. Tyckte det var en toppen ide att ändå kunna få en känsla av att vara utomlands. I år är det Mexico tema som får pryda balkongen 2020.




Blev själv förvånad att  jag  inredde balkongen så färggrant för vanligtvis vill jag ofta bara ha en färg ...vitt har jag ofta haft på balkongen och någon sommar hade jag turkost.














  

Men som sagt nu tog jag och slog på stort och det fick bli lika grannt som det faktiskt är i Mexico ...det vet ni som besökt det landet. Jag tycker faktiskt jätte mycket om den mexikanska inrednings stilen för man blir så glad och på gott humör av all deras färgprakt som skådas överallt då man är där och så deras mat....oj oj ...mexikansk mat är absolut nr 1 på mina favoritmaträtter.



Vi har varit två gånger till Mexico då vi kryssat med RCCL fartyg  och  båda gångerna till Cozumel , alltid har jag någon liten inredningspryl med mig hem plus att barnen också köpt åt sig  souvenirer från Mexico som nu också pryder balkongen . 






Alltså jag måste säga att då jag sätter mig ner på balkongen och tempen nu har varit övr +20 så känner jag mig helt som jag vore i Mexico , detta är en super ide då jag knappast på ett  tag kommer kunna åka tillbaka dit igen.

Lycklig att jag i alla fall fått se en liten del av Mexico ,  men vill ju absolut se mera av landet.




Tyckte  min topp passade bra in i temat....grönt och palmer.







Palmen som är på balkongen köpte jag från Ikea , vi har en likadan inne som verkligen växer så det knakar så nu blir det ännu mera utomlandskänsla. Kom på att jag hade turkosa happy lights i lådan och dom får nu pryda palmen på balkongen. Det blir direkt så mycket  mysigare stämning på kvällarna.




 Hade en sommar också Usa som tema,  får se vilket tema som det blir nästa sommar.Japansk stil gillar jag mycket ...så vem vet om jag tar Japan hem hit nästa år och sitter på balkongen och äter sushi.

 Hade en dröm för något år sen att åka till Japan men den drömmen rann ut i sanden för det kom så många andra resor som jag hellre ville göra före Japan resan. Nu får mitt/vårt resande vara öppet och sen då allt börjar lugna ner sig ser vi vart det bär iväg. Nu får det räcka att jag tar resorna/ länderna hem till oss plus att vi nöjer oss med att resa i Finland ett tag framöver.

Vi har en dröm om att åka till Afrika och uppleva safari men får se när det blir av eller kanske vi får nöja oss med  Afrika tema nästa balkong säsong.

Vilket land skulle ni inreda hemmet /balkongen /terassen om ni skulle ta hem ett land?

Här kommer det massor med bilder från vår sommar balkong 2020....i mångas ögon kanske lite väl grannt men jag lovar att man tom en regnig dag blir glad då man sitter där och ser detta färgspektakel. 
18-039-039-Retro-Skull-Cotton-Linen-Cushion-Cover-Throw-Waist-Pillow-Case-Home-Decor


Sådan dekorationsdynor vill jag ha till stolarna på balkongen , men tills dess så får dom turkosa och gröna pryda stolarna.

Det sker lite små förändringar hela tiden i inredningen på balkongen  ...lägger lite till eller tar lite bort , flyttar lite hit och dit .....men tema består.....Färgrant och Mexikanskt.

Det som är jätte bra med glasad balkong är att vi kan sitta året om där ute och njuta ...det blir som ett extra rum som byter tema efter årstider. 

18-039-039-Retro-Skull-Cotton-Linen-Cushion-Cover-Throw-Waist-Pillow-Case-Home-Decor




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar