torsdag 25 juni 2020

Bloggar ute kl 23.30

Det är inte många kvällar jag sitter ute kl 23.30 och bloggar i bara topp/kjol och temperaturen är ca +25 grader. Alltså att det kan vara härligt , förstår att inte alla är vän med denna värme bölja men vi som är det låt oss njuta och prisa detta väder till skyarna för det kommer inte att hålla i så många veckor till.Sen är det er tur att att njuta som gillar svalare klimat.

Ett bevis på att jag absolut inte kan få för varmt är att jag nu snart skall och bada bastu där det nu snart är +80  om inte mera. Har glömt bort att köpa en bastumetare men skall försöka komma ihåg nu då jag är här i stugan. 




Idag då jag var på stranden och njöt av detta väder så började jag fundera att månne jag i vinter kommer att få njuta av likadan värmebölja utomlands som jag njuter av här i Finland nu .  Har många år i rad alla vintrar varit och tanka sol och värme antingen i Californien eller i Florida/Karibienkryssning. Men tror det ser illa ut denna vinter...vet inte alls om det kommer att gå att boka resor till Usa på ett bra tag.


Vet att man nog också kan tanka sol på närmare håll vintertid men undrar vart det kommer att vara tryggt att åka i vinter. Kanske det rentav blir en vinter då vi bara hålls i Finland och njuter av kyla& snö här i Himos och satsar på att åka slalom och snowboard.

Hur är det med er som tycker om att resa utomlands vinter tid och tanka värme/sol....har ni börjat blicka framåt och planera er vinter resa eller hoppar ni över  resan denna vintersäsong?

Jag skulle mer än gärna åka över till Californien och hälsa på mina vänner och tanka lite sol/värme i höst men nu lever vi tyvärr en sådan fas i livet då vi inte kan planera så långt framåt utan nu får man njuta av att ta dagen som den kommer.

Dessa dagar jag varit på stranden så har jag sett flera flyg uppe i luften som man faktiskt inte sett på länge , tror sakta men säkert flygtrafiken börjar komma igång .



I alla fall så njuter jag  för full ....det är ju för tusan som Californien värme  här i Finland nu. Gillar värmen i Californien för den blir aldrig så där tropisk fuktig som många ställen ,  där kan bli jätte varmt men inte så där fuktigt.


 


Ikväll anländer familjen hit...Mikko har fått fredags ledigt så det skall bli beach dag hela dagen i morgon. På lördag kommer vi att åka direkt från beachen och bada rökbastu , grilla korv i Saunakylä och dricka gul Jaffa....det hör bastun till. Minns sen barn då vi alltid hade gul Jaffa då det var bastudags.

I något skede i mitt liv blev plötsligt den gula jaffan bytt till  "brun vuxendricka"...hur i all sina dar blev det så. De var då som man lärde sig att öl smakade jätte gott då det var bastu dags...tyckte till och med i ett skede om att dricka rött vin som bastudryck. Men nu har jag gått tillbaka till den traditionella gula jaffan , en annan dryck som är super god som bastu dryck är  Laitilas Grapelemonad.




Vilken är er favoritbastu dryck....eller kanske ni har flera olika som ni tycker passar som bastu dricka.

Nu är det i alla fall sådan värmebölja i Finland att man måste komma ihåg att dricka .....själv sitter jag just nu och häller i mig Novelle med citronsmak. 


Till slut måste jag säga att vi behöver i alla fall inte lida av mygg här då vi sitter ute på terassen för vet att många är helt i blåsten med dessa myggjäklar. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar