lördag 4 juli 2020

Sista kvällen

Sista kvällen som jag nu får njuta av detta lugn....stugliv. Har varit här 2 1/2 vecka i sträck och det har varit så skönt. Då jag kom hit lite före midsommaren så var det värmebölja  och  nu på slutrakan har det regnat....men har så mycket jag vill se på Netflix så det har passat bra med regndagar för mig.

Michelle var här denna veckan med mig och Jaromir for ner till Åbo med bussen och kom hit med Mikko till veckoslutet. I morron skall vi packa ihop och jag skall städa och laga fint för hyresgäster som kommer.  



Dom flesta som hade bokat stugan denna sommar har nu avbokat pga att alla stora evenemang  är inhiberade här i Himos. Men det betyder att vi kunnat vara mera här denna sommar , nu bokade jag stugan åt oss tills skolorna börjar för Mikko får semester så kan dom vara här då jag far på jobb.



Fick faktiskt möjlighet att åka på jobb nu några arbetspass och behövde inte bli permitterad på nytt men visst är det med blandade känslor man blickar framåt. Denna ovisshet är jobbig , man läser ena skrämmande nyheten efter den andra och börjar känna att det är tungt för hjärnkontoret att ta emot allt negativt. 

Först läste jag och många andra om att Birka cruise kommer lägga ner och det rör sig om ca 500 personer som blir utan jobb , räckte det inte länge så skrivs det om Tallink att där blir ca 300 svenskar  utan jobb. Skrämmande vad denna corona ställt till med.  

Med dessa nyheter så känner man sig inte alls trygg mera ...har alltid känt att det är tryggt att jobba på dessa fartyg som kryssar här mellan Finland , Åland ,Sverige och Tallin..men nu kan det svänga innan man ens hinner blinka. Inte roligt alls och var söker man nyt jobb i dessa tider om man skulle bli arbetslös. Inga platser har ännu kommit igång efter Coronan plus att det inte är bara en och två som är permitterade ...vi är en hel drös av dom runt om i världen.

Sen då allt just nu är så osäkert inom arbetsfronten så kan man inte planera något framöver. Som jag skrev tidigare så far det inte pengar till att resa och jag lite hade planer att fixa i stugan ...nu får jag nog också lägga det på hyllan ett tag och se tiden an hur hösten blir. Osäkerheten gnager i kroppen ...inte säker bara för mig utan många många andra.

Terassen fick vi i alla fall målad och fint blev det....tack Mikko.
 

Som tur så har Mikko sitt jobb och där ser det ut som inga permitteringar kommer bli av ....men jag tror man inte går säker på någon arbetsplats ifall Coronan smäller till på nytt i höst men som tur har vi det rätt så stabilt i Finland om man jämför med många andra länder.





Får hoppas att det så småningom kommer igång alla evenemang  här i Himos så folk börjar hitta hit på nytt och sen får vi hoppas det blir en snörik vinter och skidfolket börja söka sig hitåt , för folk behöver alltid någonstans att bo då dom kommer hit. Nog blir det bra bara det blir färdigt för oss alla som på ett eller annat vis kämpar på i dessa corona tider.






Kommer kännas vemodigt att låsa dörren här i morron och åka hem , skulle gärna bli längre , men vi hinner nog vara mycket här ännu då vi kan komma hit vilken tid på året som helst...det är fördelen med året runt stuga.

 På måndag skall jag på jobb och  alla som nu  har ett jobb skall verkligen vara glada. Det kommer åt oss alla ibland känslan...  " idag skulle jag inte orka jobba"  men hur tungt det  än känns så kan jag lova att dom som nu fått budet att dom blivit arbetslösa har det mycket tyngre....där har nog kortpacken skakats om ordentligt. Sörjer med er mina kollegor inom sjöbranchen som måste ta emot det sorgliga budet.

 Klockan börjar vara mycket men skall jag en stund sitta och njuta av tystnaden, eldens sken från öppna spisen.



Jag har nu varit permitterad och verkligen fått  bra energi då jag varit här i stugan.  Njutit av vara ensam här ,  att vara med familjen här , hittat en massa fina ställen där jag fått vara i lugn och ro , sett otroligt fina solnedgångar , haft en mysig midsommar och har verkligen gett mig lov att bara vara lat.






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar