torsdag 23 september 2021

Stormen förstörde mitt äventyr

Minisemestern avbokades

Fick avboka min mini semester idag pga av vädret , det blåste för mycket. Flygen brukar oftast flyga då det är kraftigare vindar , likaså brukar båtar köra , bilar/bussar brukar nog inte heller inhibera sina tidtabeller pga storm. Nu vet jag att ni undrar vart jag är på väg  och varför jag är lite hemlighetsfull , det är roligt att inte direkt avslöja mitt resemål. Ni får  gärna gissa  så skall vi se om ni tippar rätt var Lissu skall fira veckoslutet. Jag vet att några i min bekantskaps krets vet vart jag är på väg.

Som sagt i morron gör jag ett nytt försök och hoppas verkligen jag kommer fram till min destination där jag skall mysa och koppla av över veckoslutet. Det skulle ha blivit 3 nätter men i och med att jag inte kom mig iväg idag så får jag njuta bara 2 nätter men bättre än ingen mini semester alls.


En plats jag alltid kommer att älska

Skall bli så skönt att få uppleva hösten några dagar på ett ställe som har en egen plats i mitt hjärta. Har många ställen som fått en eget plats i mitt hjärta  och dit jag åker i morron är ett ställe som jag alltid kommer ha ett gott öga till.  Ett ställe som jag besökte mycket i min ungdom , sen blev det en paus i något skede men så blev det lite mera igen att åka dit för att nu igen haft en liten paus. Men detta ställe går inte att glömma för har så många fina minnen därifrån och fått uppleva en så fin natur som inte går att beskriva i ord. Kan redan se framför mig i morron då jag anländer till min destination och jag kommer sätta ner mig ,kasta ansiktsmasken och dra ett så djupt andetag av den friska luften och bara njuta av vad jag ser omkring mig.Har faktiskt nu  sovit inne  då jag kom från jobbet  så det kommer göra susen med friskluft i morgon.


Vi längtar efter snö

Hör och häpna så går vi nog alla här hemma just nu och väntar att det första snötäcket skall lägga sig på marken i Himos. Det betyder att vi får börja plocka fram vår skidutrustning snart och börja njuta av skidsäsongen.  I år blir det väl bara jag och Michelle som skidar medan resten av gänget kommer att åka snowboard och måste säga att jag är verkligen imponerad av deras uppvisning förra säsongen. 

För Mikko tog det väl längst att komma på tekniken men då han väl hittade den så kom han susande från toppen av backarna med snowboard , Angelica kom också hastigt på tekniken och så har vi då vår yngsta familje medlem Jaromir som ett par gånger gick en liten bit upp i backen och och övade att komma ner och efter det  åkte han  upp i hissen men snowboard utan att falla och likaså kom ner i hela lilla  backen utan fall...det kallar jag att lära sig snabbt. Så han sa att han kommer bara att åka snowboard denna vinter. 


Många frågetecken

Men hur mycket vi än  längtar att skida så längtar vi nog också till raka motsatsen nämligen...vår Karibien kryssning. Vi är nämligen snart  inne i oktober månad som  betyder att resan närmar sig med stormsteg och vi är som stora frågetecken ännu. 

Vågar vi  boka flyg , vågar vi boka hotell , vågar vi över huvudtaget förbereda oss att vår kryssning blir av , kommer RCCL starta igång sina fartyg från Miami , vilka reseförsäkringar behövs , alltså det är mycket frågor nu. Det är inte som det var förr  att  klicka och så åker vi , nu vet vi inte ens om vi över huvudtaget kommer in i Usa. 

Är medlem i en grupp "kryssning& kryssningsfartyg och där är just nu detta ett hett diskussions ämne om  att komma iväg i nästa år....vi är faktiskt många i samma situation nu som varken vet bu eller bä. Många tror att kryssningarna startar medan många tror att resorna kommer skjutas fram. Fast allt nu sakta men säkert öppnas så är det nog inte bara så där hur som helst att åka iväg.  Angelica och Robin går som på nålar och hoppas ju verkligen att resan blir av för det är deras första kryssning i Karibien.

Nu skall jag säga god natt världen för att i morgon orka ut och resa.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar