söndag 12 september 2021

Äntligen säng i utesovrummet

Kan det finnas något mysigare än att ligga ute på balkongen under två täcken , en pläd , nytt påslakan och  massor med dynor i min nya säng och höra hur regnet smattrar på fönstren till vår inglasade balkong. Mina små islyktor ger ett så mysigt sken och hela balkongen börjar  bli så mysig. Har under veckoslutet varit och köpt lite inrednings prylar som skall vara på balkongen men ännu fattas det lite saker som ger den rätta stämningen med tema Lappland. 




Nu skall ni inte missförstå att jag på heltid flyttat ut på balkongen fast jag  lagat det till ett mysigt sovrum men Mikko är nog  gladare att jag hålls utomhus och sover än snarkar  breve honom. Men sen då tempmetaren  börjar sjunka långt under minus sträcket så tror jag nog jag mer än gärna kryper ner breve Mikko men har  nog planer och sova ute så länge det känns bra. 

Vi satt idag och pratade om  när små barn sover sin dagsömn så lägger man dom oftast ut i vagnen och sova och där sover dom hur skönt som helst i friska luften. Så tror nog starkt på att det är hälsosamt att sova ute , märker ju själv hur jag mår bra av det. 

Kanske det rentav är av all denna frisk luft jag får sådan bra energi. Jobbade som sagt extra tre dagar förra veckan på ett dagis och idag fick jag samtal om jag med så här kort varsel kunde hoppa in och tura i morron , klart Lissu jobbar extra. Jag skall först på tisdag kväll ombord på Grace så det går hur bra som helst och ta en extra arbetsdag i morgon. 



Vi har hunnit med massor under veckoslutet , jag är nämligen så att då jag bestämt något så vill jag ha det fixat direkt , nu fick jag äntligen hem sängen som jag köpt till balkongen och nu återstår själva inredande. Tema blir  Lappland som jag skrivit om så det blir mycket grått. For iväg till Ikea på lördagen och köpte det jag behövde till balkongen , ännu är den lite under planering innan det blir som jag vill ha det. 




Michelle och Jaromir var hemma och spelade på sina datorer och Mikko for och spela ishockey. Så vi hade alla våra egna projekt kan man säga.

På kvällen blev det myspys familjekväll med god mat och till efterrätt Michelles goda äppelkaka som hon bakade och massor med vaniljsås. Det som är så rolig med hösten är att jag kan äta äppel , nu hade vi turen att få en kass äppel av Mikkos farbror . Jag kan nämligen inte äta äppel som är köpta i butiken för dom är så otroligt besprutade (är allergisk) . Har någon gång provat skala dom men det sk "giftet" har sugit sig i äpplet. Men dessa äppel som är direkt plockade från trädet (färska äpplen) så dom kan jag äta utan att det börjar klia i munnen. Om det finns någon som har för mycket äppel på gården så tar jag gärna emot. För det är nu jag måste ta chansen och vräka i mig äppel för sen tar et igen ett år innan jag nästa gång kan njuta av den goda äppelsmaken.




Idag fick jag vara frisör , fixade nämligen  Michelles hår , hon ville ha det färgat och klippt . Det blev en fin chokladbrun färg på håret och en ny frisyr , hon var verkligen nöjd. Sen sa hon att det är tur att hon har en privat frisör hemma som kan fixa nya frisyrer och färger när hon vill utan att det kostar. Tycker också det är roligt att  få släppa ut sin kreativitet och se den nya frisyren växa fram. Skulle frisörerna förtjäna bättre så skulle jag absolut jobba som frisör än i denna dag.




Nu är klockan god natt dags, i morron välkomnar vi måndag och hoppas på en härlig vecka. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar