onsdag 8 september 2021

Islykta och en balkong ..rena rama lyxet

Klockan närmar sig midnatt och jag ligger här ute på balkongen och njuter av tystnaden och den friska luften , har mina Pentik "islyktor" här ute med ljus i och det ger en så mysig stämning. Tänk hur mycket god energi detta kan ge mig att ligga ute på en madrass på en balkong här i Åbo , med andra ord rena rama lyxet. 




Efter en fartfylld dag med en massa härliga barn och jätte trevliga arbetskollegor så samlar jag nu krafter  till en ny härlig arbetsdag i morron igen. Detta är helt motsatsen till vad jag jobbar med på sjön och tror att det är charmen i det hela att prova helt något annat. Sen om man jämför arbetstakten ombord på Grace och att jobba med att sköta dessa härliga kidz så är det nog helt natt och dag. 

Då jag slutar min arbetsdag på sjön så kan jag lova att det nog ibland bränner ordentligt i kropp och knopp efter full fart i 10,5 timmar men idag efter en 8 timmars arbetsdag så orkade jag åka till affären och handla hem mat  , laga mat , tvätta och fixa hemmet fint...Lissu energi knippe är på gång. Ibland funderar jag nog också själv var jag hittar min överlops energi ifrån men någonstans finns den nog gömd. 

Men lyfter nog hatten åt dom som jobbar 8 timmar med barn och sen har tex typ 3 egna rätt små barn hemma som skall skötas då arbetsdagen är slut , det måste nog vara rätt tufft det kan jag tro. Sen är det ju också roligt att vara inhoppare på olika dagis , för jag är inte tvingad att gör detta dag ut och dag in utan som  inhoppare så är det jag själv som väljer om jag tar emot extra jobb och det är ju så roligt och också intressant att komma ut från sin egen "comfort zone" och också ha möjlighet att se/göra annat.

Man blir många erfarenheter rikare att få prova göra olika saker i sitt liv , synd bara att åren går så snabbt då jag tycker att det skulle kunna finnas fast hur mycket roligt ännu att prova i livet men om jag nu har bestämt att leva till 100 så skall jag väl nog hinna mycket ännu.

Sov gott allihopa i morron skuttar vi upp med ett leende på läpparna till en ny dag med nya äventyr.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar