söndag 26 september 2021

När jag öppnade dörren

Hann inte med så mycket på söndagen i och med att Stella redan for mot Kasnäs från Tunnhamn kl 12.30. Hade klockan för säkerhets skull och ringa så jag skulle hinna plocka ihop mina grejer och städa undan som tur blir det ingen kaos då man reser ensam.

Annat är det då vi är hela gänget igång och resten av mitt team är sådana som inte har någon skillnad , allt blir där dom lägger sina saker eller kläder. Tror det är många som känner till dessa problem och så är det ju EN ( ni kan säkert gissa) som alltid får plocka upp efter dom.



Därför är det som sagt ibland så skönt att få åka ensam och också mycket lättare , man behöver bara ha med sig saker för en person än för fyra. Skall se om jag skulle ha möjlighet att som sagt  åka ut ännu en sväng här på hösten och ta Mikko med och snusa lite havsluft. 


I alla fall när jag hade packat ihop sakerna så satt jag mig en stund på terassen  , drack kaffe och blickade ut över havet och tänkte för mig själv att visst fasen får jag vara lycklig som har möjlighet att sitta här och njuta av denna vy. Tänk folk som kanske aldrig ens haft chans att se någon denna del av skärgården , många är ju vana med sjöar och hur fint det också kan vara vid någon sjö så är nog hav alltid hav.




Typiskt så blev vädret så otroligt fint då det var dags att packa sig hemåt och sen är det nog konstig att det är alla gånger lika var jag än är så är det alltid lika trögt att packa ihop och veta att man skall styra stegen mot vardagen.Skulle ha varit så skönt att vara där fast ett par veckor i sträck nu då jag äntligen kom mig iväg dit.

Satt ute då vi for mot Kasnäs med förbindelse båten Stella och det kändes  som en sommardag , varmt och skönt , havet som glimmade och solen sken. 

När jag väl kom hem så visste jag igen varför jag behöver mina "mommyvacation"  nu och då för som sagt mitt team hemma är inte det minsta intresserade att hålla ordning och reda i hemmet , så när jag öppnade dörren så visste jag nog att det första jag måste göra på måndag är att börja städa. Så är det när man svänger ryggen till och njuter några dagar så får man detta till tack.

Men nu skall jag jag inte gnälla får vara glad att jag har en familj som förstår att jag vill ha min eggen tid för det finns säkert många mammor som aldrig får åka någonstans utan skall stå mellan spisen och diskhon  dag ut dag in , år ut år in utan att ens få drömma om egen tid.



Lever som sagt länge på detta och är glad att vänskapen har hållit i sig under alla dess år med Tunnhamnsgänget , har också under dessa år fått nya bekantskaper  av sommargäster som har sina stugor på detta härliga ställe.

Tack / Hej vi ses igen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar