söndag 1 maj 2022

Choklad , mjöd och munk

Så har det igen bytt månad och nu är vi då inne i maj....nämligen 1:a maj. Glada vappen åt er alla. Jag firade med att jobba och då menar jag verkligen jobba , kaos med andra ord. Men efter att jag varvat ner och fått några timmars nattsömn så är jag på gång igen med ny energi.

Som tack delade vår husfru åt oss chocklad idag och det tyckte jag snällt för vi gav nog allt och lite till under veckoslutet. Tror nog många skulle ha tackat och gott hem efter detta veckoslut men vi som är vana med detta tempo fortsätter vecka efter vecka med att packa vår kass och komma tillbaka. Det blir en livsstil som man blir så van med.





Jag har egentligen inte någon skillnad nu mera med dessa stor helger fast jag måste jobba annat än med julen som är min stora favorit högtid. Detta år har det råka så att alla högtider faller på vårt arbetspass...påsken , valborg , midsommar och julen. Skulle jag  denna valborg  varit hemma hemma så skulle det blivit stugweekend i Himos men nu blev det mjöd och munk i mässen ( vår matsal på båten) och bra gick det också och gott var det.





Men nog skall mjöden vara hemlagad för att det skall smaka mjöd. Mikko lagade ett ämbar mjöd nu till vappen så kanske det ännu går att drick då jag kommer hem på ledigt. 


Läste just detta på google:

Vad gäller hållbarhet så håller mjöd i stort sett hur länge som helst i oöppnad flaska. De flesta mjöd blir dessutom betydligt bättre om de lagras i några år, så det är absolut ingen nackdel om några flaskor mjöd blir stående.

Kanske man borde lagra några flaskor ett par år och se vad det sen smakar.

Nästa veckoslut då jag är ledig så är det igen en högtidshelg nämligen morsdag. Tycker om att hitta på saker och i synnerhet då det är morsdag så vill jag göra något som jag tycker om och Spa/hotellweekend skulle ha varit härligt.

 Dom ställena jag skulle ha velat övernatta på så var alla fullbokade , men så hittade jag en plats där det var ledigt  och som ligger högt uppe på min favoritlista. Vart det blir så får ni veta till veckoslutet , så mycket kan jag säga att det blir inte Himos. 

I morgon välkomnar vi måndagen med att ha liggedag i Stockholm och avgår igen normalt på kvällen. Tycker om när det varit kvälls avgång från Åbo , är så van med det efter många år på Grace så jag skulle inte ha något emot om Glory skulle byta till kvälls båt från Åbo.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar