söndag 26 februari 2017

Då vi anlände Labadee,Haiti

Så är klockan 03.15 och vi är alla så otroligt pigga här hemma...jag får ju som sagt ännu vara ledig en vecka men tycker synd om resten av familjen som skall i måndag på jobb/skolan.

Ja vad mera .....jo vet inte om jag berättat att jag är en perfektionist och ordningsmänniska ut i finger topparna ...så om nån nu skulle komma till vårt så skulle ni inte se ett spår att vi varit ut och resa.

Hatar att ha hemmet i en ända kaos,passar inte mig ....så mitt måste är att så fort jag kommer hem är det sen jobb eller resa så vill jag alltid direkt packa upp och allt på plats där sakerna hör hemma.
Så direkt  igår då vi kom hem började tvättmaskinen snurra och pigg som jag var på natten så fick jag allt fixat.
Idag snurrade det sista i torktumlaren och idag är hemmet fint och fixat...sådan är jag efter våra resor ...skulle bli tokig att ha bagagen liggande flera veckor med skitbyke i och en massa kassar här och där ..no tänx!!

Hur är det med er som reser mycket ...fixar ni undan direkt eller blir det länge och ligga i knutarna ouppackade bagage???

Nå i alla fall så har jag nu  tid och lata och blogga och idag blir det att skriva lite om då vi kom ombord på Harmony och började vår resa mot vårt första stop som blev Haiti,Labadee...vi hade en kryssningsdag före vi kom till Haitin.Många undrar säker vad man gör då man har kryssningsdagar...ja det finns så mycket att göra ombord så man hinner bara med hälften ungefär.Skriver mera om det senare.

Har googlat och hört av andra som besökt Labadee lite om hur där är och det är ju en del av Haiti som RCCL (royal caribbien Cruise line) äger,så dit slipper ingen annan än vi som kryssar och vi slipper inte heller någon annan stans då vi kommer dit utan vi får bara vara på det område.Men det är ju nog passligt stort med tre fina beacher,ställen där dom säljer suvenirer eller rättare sagt nästan tvingar man att köpa.Hatar då försäljare försöker pracka på en massa prylar utan att du ens hinner gå runt och se i lugn och ro.Det var ett stort minus här i Labadee.

Sen måste jag säga att det var rätt så bekvämt att komma till Labadee då allt fanns på gångavstånd...behövde inte söka nån taxi för att komma nånstans....så där sparade man ju tid att man direkt kom till beachen.
Sen hade dom mat där som ingick i kryssningen så man behövde inte heller tänka på att man måste söka nån matplats utan den fanns där brevid stranden...bekvämt och bra i synnerhet då man hade barnen med sig så var det nära då dom blev hungriga.

Beachena var var fina och som sagt det turkosa vattnet är som balsam för min kropp och själ alltså helt otroligt fint....fotona som jag lägger in här så har jag  lite redigerat men som sagt vattnen VAR verkligen turkost!

Så i Labadee njöt vi av att simma i det ljumma vattnet,slöa,sola och bara tog det så lugnt som möjligt.Om jag minns rätt så var det kl 16 man skulle vara tillbaka på Harmony och det är verkligen viktigt att kolla med tider så att man inte blir akter seglad.För det kan ju bli lite besvärligt och ta sig till följande destination dit fartyget är på väg.Så ni som skall kryssa kolla tiderna noggrant och om ni är på någo stället där ni åker runt med taxi så tänk också på trafiken att det kan va rusning osv...att ni startar i god tid mot fartyget.

Men som sagt i Labadee,Haiti så har man gångavstånd till allt.

Njut av fotona jag lägger in för det gör jag också .....Karibien kommer alltid ha en egen plats i mitt hjärta... i nästa inlägg mera fina bilder från Labadee,Haiti....kika in på bloggen.










En massa mat och en massa färska, goa frukter


Dags att börja söka sig mot fartyget



Hela dagen soligt men då vi avgår från Labadee blir det mulet

Hon som är på fotot hör inte till oss men det var så svårt och få ett foto då där hela tiden var folk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar