torsdag 9 februari 2017

Timglaset har runnit färdigt

Äntligen har timglaset runnit färdigt och 1 1/2 års väntan  har kommit till sitt mål.
Idag kl 6.40 går planet från Åbo flygfält  mot Miami/Florida...via Stockholm och Oslo.

Jo ni läste rätt det är faktiskt 1 1/2 sedan jag bokade denna drömkryssning som denna gång kommer att bli med världens största fartyg Harmony of the Seas som blev klar i maj 2016.
När jag fick reda på att dom kommer att bygga ett nytt fartyg i Oasis klassen (dit hör Oasis och Allure också) så visste jag att det fartyget vill jag/vi någon gång kryssa med och nu blir drömmen sann.Efter lång tid av hårt jobb,svett och tårar så får vi lön för mödan och  den 11:e februari  går vi över landgången för att börja en härlig kryssning... denna gång blir det  till väst Karibien...detta är vi så värda!!!

Det som är roligt med att göra dessa kryssningar är att man hinner se så många olika ställen och under resankan man  hitta nya favorit ställen....förra gången vi kryssade med Allure så blev ett av mina favorit ställen St Maarten i öst karibien och dit vet jag att jag kommer åka på nytt någon gång och utforska den ön.

Den här gången kommer vi på en kort tid (ca 2 veckor ) att hinna se många olika ställen ....nu skall jag rabbla upp dem här...det blir Miami....tre nätter i Fort Lauderdale innan kryssningen....på kryssningen blir det att besöka Haiti,Jamaica och Mexico och efter kryssnigen skall vi vara 5 nätter i Coral Springs hos våra vänner.Vi ses snart A med family.

Då vi reser gillar  vi att göra saker som man hittar på så där helt plötsligt utan att vara inplanerat i kalendern ...allt behöver inte vara så färdigt planerat för oss....men några saker har vi nu på vår to do list och det är 
att åka airboat i Everglades  och bonga allagatorer/krokodiler och sen skall vi ju absolut se ishockey med Florida Panthers...och på min egen to do list finns nog ordet shoppa också med!!

Så samma regler som förr ...ni som verkligen börjar bli utled på mina Usa resor.....då är det att hålla en 2-3 veckors läspaus och fast återkomma mot våren då jag själv börjar återkomma till den normala vardagen...brukar ha ganska lång Usaefterdyning  då jag kommer därifrån.
Men ni som vill följa  med vårt äventyr denna gång så lovar jag det blir massor med bilder på bloggen från kryssningen, bilder på fina stränder,palmer,hoppas också foton på alligatorer...ja allt från himmel och jord...älskar och springa runt med kameran då vi är på resa.Skall försöka blogga lite nu som då på resan...men en del inlägg blir nog först efter resa.Jag skall hinna semestra och sola också... inte bara hänga vid datan!!

Ja hör ni vänner...hoppas ni förstår då  jag ofta skriver varför jag känner mig som världens lyckligaste....vem trodde ...allra minst jag då jag slet som egen företagare att jag någonsin skulle kunna åka på kryssningar med RCCL...nu är vi redan inne på tredje omgången.En med Oasis i Medelhavet runt Spanien och en med Allure till öst Karibien och nu då med Harmony of the Seas till väst Karibien......och lovar att det blir många fler ännu innan vi tröttnar.Vi älskar att kryssa med dessa fartyg ...helt vår grej.

Ps när ni läser detta så är vi nu redan framme ..färska hälsningar från Florida.

                                           
Äntligen har timglaset runnit färdigt :)









                                            LET THE JOURNEY BEGIN!!!!!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar