söndag 17 januari 2021

Alla bjuder på vinterbilder nu , här är mina från Himos

Så har vi igen ett veckoslut förbi , men skönt har det varit. Synd bara att dagarna går så snabb för det är alltid lika då jag skall härifrån så tar det emot. Men som tur så har vi nu också snö och fint i Åbo så det var roligt att köra från snö till snö istället för från snö till regn.

 

Söndagen blir ofta en dag som jag inte hinner så mycket mer än att packa ihop och städa. Nu tömmer jag stugan med våra personliga saker då jag skall hyra ut den  flera veckoslut så det tar alltid mera tid då man skall tömma skåpen osv. Men sen efter att hyresgästerna varit så behöver jag inte tänka på städning för antingen får man städa själv eller beställa städning. 

 Sen har jag ett  städteam från Himos som gör en check sk fyller på det som behövs , ser till att strömmen är vriden på rätt läge , att fönster och dörrar är stängda/låsta. Så på det viset känns det tryggt att hyra ut stugan och jag inte behöver fundera i vilket skick stugan är förrän följande gäst kommer , det skulle inte vara så roligt  att tex ett fönster blivit uppe en längre tid då tempen visar -15 skulle kunna bli en rätt saftig elräkning.

 

Vi hade jätte kallt i Himos nu då vi var där så det blev inte mycket att vara i skidbacken. Mikko och Jaromir for en sväng och medan dom var i backen så for jag på en lite promenad för att njuta av dessa magiska vinterlandskap.Det är så fint att se dom mäktiga stora granarna stå där som ståtliga statyer , backarna verkar vara i super bra skick och flera öppnar dom hela tiden. Nu när det har varit så kallt så jobbar snökanonerna på full plus att dom nu igen har lovat snö väder dit inkommande vecka.

 

Så skulle nog gärna ha kunnat bli där och njuta av det vita lansdkapet och den härliga atmosfären , gillar dessa Himos vibbar. Så mysigt med dessa stugbyar som jag säkert nämnt om tidigare då det lyser i alla stugor, ger en så otrolig mysig stämning. Nu var det som ett sagoland när det var så vackert vintrigt. Det var ycket folk igen igång i dessa stugor , inte många som var mörka med tanke på att det inte är några artister på veckosluten i Hims arenan så lockar det ändå folk dit. 

 

 

Många kommer säkert upp ett veckoslut för att skida och njuta av att inte göra något , bara med andra ord koppla av. Sen finns det nog i mängden dessa festprissar som kommer på torsdag eller fredag och har partaj ända till söndag och sen åker dom hem trötta med en så förbaskad baksmälla.

 

 

I området där min stuga finns ( Nuppularanta) var det lugnt och skönt för den ligger en bit från Himos center ( ca 4,5 km) och festprissarna vill oftast vara mitt i centrum. Men sen då det är musik evenemang på somrarna där så då går nog alla stugor åt oberoende vilket område, folk bokar ett år i förväg för att säkra sig om att få boende.

 

Så nu alla som är sugna på att åka lite bort hemifrån så bara hör av sig finns nog ännu lite lediga dagar i stugan och mars är ju också en super fin månad att komma till Himos då dagarna börjar vara ljusare , solen visar sig mera och backarna brukar nog då ännu vara i bra skick.

 

Fast ett veckoslut går otroligt snabbt så hann vi ändå på lördagen njuta av gemensam family tid, bastu , pizza och en ny säsong  av Putous som vi brukar följa med och där var några som verkligen stack ut och vår favorit blev direkt Folke Rundqvist  men sen gillade vi  också Auto-Seppo och Risto "Wildman" Horttanainen. 

 

 

Nu är vi igen tillbaka till Åbo och sakerna i skåpet , ni börjar säkert känna mig redan och  allt skall direkt packas upp då man heter Lissu , har inte nerver att se en massa kassar i varje knut. Men annat är det med min man där tar det dit med att planera...jag har alla dessa år påmint att kanske det börjar bli dags med att röja i skrubben men inte har det ännu hänt något. Men vi  har planerat sen hösten att vi skall köpa ett klädskåp från Ikea till sovrummet och hör och häpna så sa han att till veckoslutet åker vi och köper det och sen skruvar vi ihop det. Inte tog det mera än 8 år för honom att börja få skrubben i sådant skick att man kommer in där.

Så det passar bra när han skall jobba ( dejour) på veckoslutet och stugan uthyrd så får vi ÄNTLIGEN ett klädskåp och Michelle får en massa lediga skåp i sitt rum där jag haft mina kläder nu. Som tur är jag sådan att då jag bestämt något så vill jag att det händer direkt och  tur så nu förtidens möbler klarar till och med en Qvinna att skruva ihop.

 

 

Ett nytt tv bord finns också på agendan och tror att jag gör så att jag åker och öper det själv , skruvar ihop det själv och voilaaa där har vi det istället för att vela av och an som diverse mannen gör och så tar det kanske 8 år innan tv bordet skruvas på plats. 

Men som sagt det är väl det som gör vardagen spännande då vi ser så olika på "att hålla ordning och reda" ,  nu vet jag att Mikko läser min blogg så får se om han rentav säger att vi också köper ett tv bord då vi skall söka klädskåpet. Håller tummarna!!

 

Nu ser jag att klockan är plötsligt mitt i natten och här sitter jag ännu , har tidigt väckning för skall köra kidzen till skolan och sen blir det ett besök till tandläkaren , man måste ju dit ibland också fast det inte är mitt favoritställe.

Hoppas vi alla varit nöjda med veckoslutet som varit och så tar vi ny start och gasar på igen då vi tar emot den nya veckan  och som det sjungs i en sång  "kuinka aamulla on vaikea nousta, mutta elämän nälkä nostaa uuteen päivään" ( Elämän nälkä/Pave Maijanen).

Dom orden är bra att minnas för ibland kan det vara trögt att komma upp från sängen men ändå är man hungrig för att se vad en ny dag har att ge och vi går nog mot bättre tider. Själv tycker jag detta Corona år har gott snabbt och det har varit riktigt skönt att med gott samvete kunnat ligga på soffan utan en massa måsten.

Tack och god natt åt er alla och tror det svämmar över på sociala media av vinterbilder , här kommer mina.

 
















 

1 kommentar: