söndag 31 januari 2021

Fick en spontan fråga

 

 

Så är då januari förbi och månaden bara swichade förbi näsan och nu kliver vi snällt in i Februari som med andra ord kan kallas sportlovsmånaden , det är nu som familjer vill iväg någonstans när barnen har ledigt från skolan.Våra kidz har sportlov i vecka 8 och då åker vi till stugan i Himos , detta sportlov blir ett ordentligt tvärkast än vad vi är vana med.

 Vi brukar som sagt i februari njuta ombord på RCCL av varma havsbrisar, turkost vatten och stämning som heter duga men i år tar vi snö , kallt  och  stuga ,  det går också  bra. Vi vet att det kommer flera sportlov och vi planerar för fullt redan nästa år och går det som vi planerar så njuter vi då istället av varma havsbrisar. 

Många tänker säkert att hur kan man planera så långt fram då allt är så osäkert. Egentligen kan man ju inte planera för ingen vet hur morgondagen ser ut , men man kan ha en plan och blir det inte som man planerar så är det sen bara och skjuta upp allt. Lite måste man väl blicka framåt fast det just nu inte ännu ser så ljust ut men jag har alltid varit optimist och sett positivt på nästan allt och nog fasen skall vi något skede komma oss ut i världen igen.

Till nästa veckoslut skall vi ut och lufta på oss lite , Mikko kom helt plötsligt med en spontan fråga: Skall vi ta in på hotell på lördag . Det är ofta jag som planerar våra hotellnätter därför blev jag så paff då han kom med förslaget men klart vi far på Spahotell, så länge vi håller oss till regler som avstånd , munskydd och handhygien så är jag inte rädd och ta in på hotell.

Detta veckoslut hade vi som sagt "Spa hotell" hemma men till slut blev det bara jag som satt med ansiktsmask, hand och fot inpackning  på för Michelle valde hellre att spela på data , Mikko for och spelade biljard och Jaromir spelade också på data.

 

 

                                        Dismissed (2017) - IMDb

Senare for Michelle och jag till sovrummet och såg på en film på Netflix ( Dismissed) , vi är båda två stora fans av Psykologiska thrillers. Den vi såg igår tyckte vi båda var helt bra. Har sett på så mycket skräckfilmer i mina dagar så nuförtiden ser jag hellre  på thrillers. Men är nog sist och slutligen en ganska all ätare vad det gäller film ( likaså musik) .

 Det är roligt med varierande filmer , här om dagen såg jag på 3 julfilmer och låg och storbölade i sängen , idag såg vi en komedi med Mikko  som var super rolig. Härligt att igen ha tid att se på en massa filmer efter alla dessa småbarnsår som man inte hade tid eller ork att en tänka på någon filmkväll. Har sagt det förut och säger det en gång till att nu tar jag igen allt som jag inte hann med under småbarnstiden , nu är det min tur att göra sådant som jag tycker om.

 

Kan vara en bild av skidbacke


Vad mera har vi hunnit med ...jo Mikko var  och skidade medan vi andra ännu låg och sov, han är en som absolut inte ligga i sängen alltför länge medan jag helt galant kan sova till klockan 12. 

 

Kan vara en bild av skidbacke, träd, natur och snö 
  


Senare åkte vi till Ikea för vi skulle köpa klädskåpet men med den påföljden att då vi kom dit så fick vi höra att dom inte hade alla delar till det skåp vi ville ha. Det verkligen märks att folk spenderar mycket tid hemma nu så istället då man inte kan resa så satsar många på att förnya hemmet och gör  det trivsamt och hemtrevligt. Så man kan egentligen säga att det blev en billig Ikea resa , nu är det bara och vänta tills  dom har alla delar till skåpet.

 Med andra ord hade vi ett skönt , avkopplande veckoslut som gick alldeles för snabbt.


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar