torsdag 14 januari 2021

Vackert på vår bakgård

Hittar inget svar på hur jag har börjat tycka om vintern och jag trodde aldrig i mitt liv att dessa ord skulle komma från min mun men "jag njuter av snö och dessa fina vyer". 

 

Det är rätt så skönt att jag börjat tycka om vintern för innan så gjorde jag inget annat än  led av denna kyla och ständigt gick och väntade på sommaren och solen. Så med andra ord gick sk denna vinter årstid förbi näsan då jag helst bara höll mig inomhus att jag inte i misstag måste ut och frysa. Nu ser jag vintern verkligen med andra ögon och glad att jag också kan ta vara på denna årstid.



Nu verkligen längtar jag efter våra stugveckoslut och att få komma till skid/pulkbacken. Det känns bra när jagför tillfället inte kan åka utomlands att jag också lärt mig njuta av vintern här i Finland. Sen finns det massor att göra i Himos alla årstider så därför är det roligt att stugan kan användas året om.



Nu skall ni inte tro att min längtan efter palmer, sandstränder och turkost vatten försvunnit nej visst längtar jag också efter det men nu går jag inte bara runt och är besviken över varför jag inte kan åka och njuta av solen och värmen utan nu njuter jag av dessa vackra landskap vi bjuds på här i Finland. Tids nog blir det  Californien , Las Vegas , Hawaii och förstås kryssning Karibien men tills dess så hålls vi i slalombacken och på finsk mark.


 

Onsdagen började med att jag for på jobb till dagiset och alltid så roligt att komma dit. Härliga kidz och super trevligt arbetsgäng och där fick jag min första dos av friskluft.

Sen bestämde jag mig för att på kvällen gå ut och ta lite fina vinterbilder och dessa är från vår bakgård och sen gick jag en liten runda på vår mortions stig som vi har riktigt nära där vi bor. Det var som att gå i ett vintersagoland ...tyst , lugnt och så otroligt vackert... med andra ord så skulle jag ha kunnat gå hur långt som helst.

 


 

Tänk egentligen hur två sk olika världar kan vara fina på sitt vis....njuter ju att gå omkring på alla fina beacher i Californien men njöt precis lika mycket idag skogen av dessa vyer. 





Idag har vi redan torsdag och så gott som inne på halva månaden i januari. Idag skall jag lägga mig och se på någon bra film och senare skall jag börja packa ihop lite saker så vi bara har att börja köra mot Himos då resten av gänget kommit från skolan/jobbet.

Vi åker bara upp för veckoslutet , jag skulle egentligen nog kunna vara där nu för jag har 3 veckor semester men det kommer flera hyresgäster dit nu i januari så jag skall ta bort våra egna saker och så skall jag städa och fixa det fint innan jag hyr ut den. Sen ha jag beställt mera ved , kan behövas för dom har lovat över -20 grader där nu så det blir nog att sitta och mysa framför öppna spisen.

Njut alla ni som gillar vintern och ni som inte gillar kryp upp i soffan med pläden och varm choklad.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar