fredag 22 januari 2021

Där satt den ...Coronasprutan

Det händer men mycket långsamt , tycker själv dom skulle kunna lägga lite mera fart med detta vaccinerande , bra om den gruppen jag hör till får vaccin detta år. I alla fall så är det en familjemedlem som idag fick sin vaccin och vem är det....jo pappa.



 

Som sagt idag kl 15 förde jag han till hälsocentralen för att han hade tid för att bli vaccinerad och efter 2 veckor skall han få andra dosen. Jag sa på skoj åt en sköterska då jag satt och väntade på pappa att nog kan du ju på samma gång ge en dos åt mig också i armen.Från min sida var det mera som ett skämt men hon tog det helt på allvar för sen började hon fråga om jag hade namnet på listan och en lång förklaring varför inte jag kan få det. Men skulle absolut ha tagit emot en dos om dom skulle ha gott med på att ge åt mig.

Är i alla fall glad att pappa nu har vaccinet och sen får vi se vad framtiden visar att hjälper det eller inte för nu är ju den nya mutationen av covid på gång. 

Idag efter alla nya beslut så från regeringen så känns det som vi igen är tillbaka på ruta ett. Istället för att man kanske önskade att vi kulle börja se ljuset i tunneln så kommer det att ta tid , vi är nog inte på långt när färdiga med denna Corona ännu.

Själv kommer jag försöka njuta och  ta en dag i taget fast jag nu är i en sådan situation som inte är en sk vanlig vardag som jag är van att leva i , men  har lärt mig trivas i denna situation jag nu befinner mig i. Går det så illa att jag får en käftsmäll att jag blir uppsagd från jobbet så då kan det möjligtvis vara att man verkligen börjar bli fundersam , att försöka hitta sig själv i en vardag som arbetslös. Men nu trampar jag fram så här och hoppas att jag inte behöver kliva in i den fasen att jag inte mera har ett jobb men som det ser ut nu i denna värld så vet nog ingen om hur morgondagen ser ut. Nu är vi illa tvungna att anpassa oss efter detta om vi sen vill eller inte.

En sak som jag i alla fall får vara glad över vad denna permitterings period gjort är att min kropp verkligen fått vila med den påföljden att då  jag inte nu har behövt stressa med ett hektiskt jobb så har mitt blodtryck börjat normalisera sig. Istället för att jag haft två tabletter per dag så sa läkaren nu att jag får minska till en tablett, lycka. Vem vet om jag ännu  skulle få ner vikten så kanske jag skulle få lämna medicineringen helt. Så något gott har denna Coronan fört med sig i alla fall i mitt liv.

Har haft så mycket stress under många många år som ni vet så det var väl någon mening att nu var det dags för mig att verkligen få vila ut och det har jag verkligen gjort.Först som sagt var jag skit ledsen att jag inte fick vara på jobb men om verkligen min kropp mår så här bra av denna paus så tänker jag nu verkligen ge den tid för att njuta.

Just nu sitter jag och njuter av min fina veckobukett, bloggar och ser med ena öga på en tv serie....man hinner med mycket om man vill.

 

Får se vad vi hittar på i morron för roligt , inget inplanerat men ni som känner oss vet att allt kan hända. Vi kan plötsligt när vi vaknar börja fundera vad vi kan hitta på och plötsligt kan det sluta med en hotell natt. Men vi kan också bestämma oss för att ha en Netflixdag...det är alltid roligt och spännande då man hittar på något spontant.

 

 

Ni skall alla ha ett bra veckoslut, försök hitta på något som gör er glada. Behöver inte vara så mycket ...ät fast en fastlagsbulle till kaffet.

Hej då allesammans.




 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar