tisdag 19 januari 2021

Visst går dagarna så här också

Bullfest bullfest hela da´n , nu har vi då kommit igång med fastlagsbulle boomen. Köper hem frysta bullar som jag gräddar och så fyller vi dom med hallonsylt och grädde och så mumsar vi. Istället för att mumsa på dessa gotte saker så borde man istället fara ut och promenera men det går ju inte att motstå dessa bullar.

Skulle man sen hålla sig till en men då det hastigt slinker ner en till , förstås så är dom hemgjorda inte lika stora som dom köpta men ändå. Senast jag var på jobb så fick jag nog ännu samma storlek på mig på arbetskläderna som då jag hade då jag blev permitterad i oktober. Men måste jag länge ännu vara permitterad så kan det nog vara att jag får söka ett nummer större byxor då jag nästa gång far på jobb.

 Sen gottade vi oss också med varsin chockladboll som det inuti fanns kakao och små marshmallows, la den i kokhet mjök och smälta och sen skulle den drickas. Sött men gott, tack Angelica som själv hade lagat dessa.


 

 På veckorna håller vi oss till vanlig husmanskost och nu då jag är ledig så lagar jag alla dagar sallad till maten för tycker nu då jag har tid så är det viktigt att vi också får i oss grönsaker. Förstås så finns det också goda färdiglagade sallader men som sagt nu då jag har tid så gör jag det själv.

 Det som jag märker nu då jag varit så länge ledig och som jag senast idag poenterade i matbordet så börjar detta matlagande kännas en aning tröstlöst. Hela tiden fundera vad man skulle kunna hitta på att det inte blir alltför ensidigt plus att laga vardagsmat är kanske inte en av mina favorit sysslor. Till veckosluten tycker jag sen igen det är roligt att duka upp fint och laga lite extra gott.

 Men som sagt ännu har jag inte kastat yxan i sjön och gett upp denna matlagning, gör så att jag planerar för veckan så är det lättar e då allt finns i fryset och bara ta fram.

 I morron ( onsdag) så skall jag laga ribs, så otroligt enkelt och gott. Brukar köpa dom från Lidl men lämnar bort den sk röksmaksatta grillsåsen och lägger dom in i ungnen som dom är. Har dom lite längre än vad det står på paketet och jäkla hur dom är möra och goda då dom är klara. Brukar variera med olika potatis men denna gång blir det potatismos.  

 

 

Sen har tvättmaskinen snurrat på hela dagen ...tvättat kläder  , sängkläder/kläder som jag nu tog med hem från stugan då den lämnas över för hyresgäster och sen ännu till på det pappas kläder så det finns nog att göra.  Så skall det städas,  köpas hem mat , laga maten och så rullar det sen på . Men är ändå så otroligt glad att jag inte tappat greppet under denna Corona kaos för tänk hur många familjer där ingen av föräldrarna och tänka och bry sig om att laga mat utan barnen få gå till sängs hungriga och ännu värre så kanske det på veckosluten det inte blir mat alls.

Så fast jag nu går hemma och tycker att mycket just nu snurrar kring matlagning , byka , städa osv så vet jag i alla fall att jag glädjer min familj av att jag orkar hålla humöret på topp och ändå se det positiva i vardagen. Sen vet vi att där längre fram väntar en härlig sportlovsvecka uppe i Himos då vi alla nollar och skiter i vardagen , något vi verkligen ser framemot. Skidboxen fylld med skidorna och bilen fylld med en förväntansfull family som hoppas på ett super sportlov med härligt , soligt väder och sköna dagar i skidbacken.

 Men nu skall jag njuta av detta vackra väder här i Åbo och åka till Ruissalo med en kompis och ströva runt i det vackra vintersagolandet och sen blir det fika efter det. 

Behöver inte vara mera än ett vackert vinterlandskap så inser man igen hur fint och bra vi har det här som kan röra oss fritt i sådana vackra landskap.

 Nattugglan säger God natt och skall sova några timmar innan klockan ringer och det är dags att ta emot en ny dag.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar