onsdag 20 januari 2021

Jenkki Lissu

Körde kidzen till skolan och så styrde jag nosen mot Ruissalo ( Runsala På svenska) , skulle möta upp en kompis för en promenad och en fika. Vi hade träff på Ruissalo campings parkering och strövade sen runt lite över en timme. Det var friska vindar och kändes rätt så kallt i luften men som sagt med rätt kläder kändes det skönt. 


 









Sen hade vi inget bestämt var vi skulle fika , finns några ställen där vintertid som är öppna plus att Ruissalo hotellet alltid är öppet. Men vi bestämde oss för Honkapirtti.

Har faktiskt aldrig varit in där och blev verkligen överraskad , jätte mysigt och så knastrade det i öppna spisen som gav en härlig stämning.

 

Efter några timmar så var det dags att spräcka  "egentidsbubblan" och börja rusa med vardags sysslorna som väntade. På hemvägen var det att åka via butiken, sen hastigt hem och börja med maten , som tur var så blev det köttfärs sås kvar från igår så jag värmde den och ribsen blir till på torsdag.

Hemma hade jag fyllt på tvättmaskinen så det var bara och klämma på knappen för jag brukar aldrig lämna några  maskiner på när jag far någonstans.Sen hade jag massor med ren tvätt att vika in i skåpen så där stod jag och vek och längtade tillbaka att hoppa in i min "egentidsbubbla".

 

Som tur så funderade vi med min kompis om vi någon dag mitt i veckan skulle ta in på Ruissalo Spa hotell för att bara ha egen tid och koppla av , ni gissar säkert att jag var inte svår övertalad. Mikko har just nu så mycket jobb och kidzen har sitt så här sitter jag sen då mina hemsysslor är klara. Har redan en lite längre tid längtat efter en Spa dag så det blir perfekt att krypa in i min "egentidsbubbla"  och  göra sådant jag tycker om då jag nu är så mycket ledig. 

Dom får lov att klara sig utan "hemhjälp" ett dygn , för ser att dom igen blivit  sk Barbiedockor som plötsligt tappar sina armar då dom märker att här finns en som sköter vardags komersen hela tiden. Dom har bara att sitta ner i färdigt dukat matbord och likaså stiga upp , tacka och där står jag med allt efterjobb. Så jag har inte ens dåligt samvete att ta in ett dygn på hotell för att Spa:a , äta gott och sova i en skön hotell säng.

Tror till och med Mikko är glad att jag far för han har så svårt och sova då jag snarkar så otrolig.

 

 

 Sen var det en lyckodag för många i Usa och för JenkkiLissu här i Åbo. Amerika fick äntligen en ny president , det har verkligen varit efter längtat både av mig och många mina vänner i Usa. Dom var verkligen glada då jag skrev åt dom på Onsdag kväll att dom fått en ny , saklig president.

Tänkte att det skulle varit kul att fixat Hamburgare, stripes och Cola men då det var en onsdag så fick det vara.Men jag har massor med Usa dekorationer som jag pyntade med inför kvällen då Joe Biden skulle svära eden.Nu hoppas jag att Usa  och världen börjar komma på fötter igen och efter att jag textat med mina kompisar ikväll i Usa så blev längtan ännu starkare dit.

 Flickan som jag skötte om i ungdomen skall få egen bebis i maj och sen hennes mamma och pappa har skaffat en liten hund så nu har jag bra orsak att åka ofta dit då allt öppnas för Dogsitting i Dana Point och Babysitting i Venice nära LA.

 

 




 Ni kan säkert gissa att denna palm är ny för jag har inte hunnit skaffa en ytterkruka ännu.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar