måndag 25 januari 2021

Tog en svängom med möblerna

Nu har jag verkligen röja undan växeln i , minskar med fart av prylar i vårt hem..skönt. När jag väl bestämmer att nu skall det göras så görs det och sen går det undan. Det plingade så gott som hela söndagen i telefonen och folk var faktiskt ivriga att komma direkt och söka sina prylar. Ibland finns det dom som ger till förslag om jag kan köra prylarna till någon viss plas men så länge jag ger bort prylar så hör det nog till dom som vill ha att komma och söka. Sen finns det dom som vill ha saker men aldrig dyker upp.

Hade en som skulle komma och söka en hylla och aldrig dök hon upp så nu la jag ut den på nytt på  Roskalava Turku  och vips så kom det en hel hög som var intresserad.Så nu får jag hoppas vi får bort den och jag kan möblera om i Michelles rum.

Likaså på söndagen så vips hade jag vår tambur ommöblerad. Jaromir har haft en Ikea Kallax hylla där full med lådor och prylar som jag nu skall städa upp. Han behöver för tillfället inget mera än ett par skrivbord , sin data utrustning med några skärmar, spelstol och en säng och det blev helt bra då jag tog bort hyllan.Hans rum är annars rätt litet och nu ser det direkt mycket större ut.

Jag flyttade Kallax vita hyllan i tamburen, la den liggande och  den passade perfekt. Har förut haft en gammal byrå där  som jag målat vit , den har länge varit med i min inredning men nu är jag lite 2 delad för vill ha en mera klassisk/ren/modern stil än romantiskt/gammeldags/chabby chick  så nu vet jag inte om jag skall sälja byrån eller ha den kvar för den är nog jätte fin. Men kanske för tillfället inte passar stilen som jag har hemma just nu.

Så som sagt jag vill ha allt klart på en gång när jag väl börjar och inte ta det som flera dagars projekt och hela hemmet är i kaos med prylar över allt. Alltså det var så fint och sitta på soffan sen då allt var klart och se hur fint det blev  till och med resten av familjen poenterade flera gånger hur fint det blev. Det som harmade var att jag inte tog en före och efter bild. Brukar alltid försöka komma ihåg det för det är sen efteråt så roligt att se hur det ändrar.

Idag (måndag) satt jag igen här på soffan en stund och njöt av vår sk nya tambur men sen var det och börja vardagen ....först på listan var att söka pappa köra han  till ett ställe ( skriver ett skillt inlägg), sen kom jag hem och hastigt började med maten , när gänget ätit så var det igen att hoppa i bilen och köra Michelle till simträningar i Kaarina. Dom som simtränar får som sagt använda simhallen där men annars är den stängd för allmänheten.

På hemvägen efter jag kört Michelle så åkte jag och köpte en rund spegel som jag hittade på rea för jag skall byta ut den romantiska spegeln som nu hänger på väggen. Den runda kommer passa bra ovanför det lilla bordet jag köpte från Lidl.

 

 Där ser man det behöver inte vara så stora summor man behöver lägga ut för att få en ny look i hemmet. Kallax bordet hade jag från förut så det ända var det lilla runda bordet och runda spegel som jag köpte och tamburen blev som ny. Spenderar så mycket tid hemma nu så känner att jag vill förnya lite smått och när det inte går att resa så får det istället flytta hem lite nya möbler.

Hoppas det i alla fall en tid hålls fint för brukar vara så att då jag svänger ryggen till så ligger det saker över allt. Mikko är inte ett dugg intresserad av hur hemmet ser ut , tror han inte ens skulle märka om jag skulle sluta städa och bara lämna allt , likaså Jaromir har ingen skillnad men däremot Michelle har sitt rum så prydligt och fint. Angelica tycker också om att inreda.

Här nedanför ser ni Majsas urna som får pryda borde i tamburen. Vet faktiskt inte hur länge man kan förvara askan av djur hemma för jag tror med människor är det ett år tror jag.Skall googla och se.

 


 

God natt allesammans och jag rekomenderar verkligen skåpstädning om ni råkar ha tiden lång för det är nog så otroligt skönt när du märker hur det minskar med helt onödiga saker som ligger där och som kan vara till glädje för andra.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar