tisdag 26 januari 2021

Bädda eller inte??

Fast jag är ledig (semester) så verkar jag ändå inte hinna medat blogga, tycker jag vaknar, stiger upp och plötsligt så är det kväll igen, så rullar det på.

 


 Men har faktiskt fått mycket gjort denna vecka , så otroligt med saker bort och idag fick jag Michelles rum klart. Det går undan då man klarar allt själv , flyttade skrivbord, flyttade ett större skåp , tömde lådor , tömde skår , drack lite kaffe mellan varven och det som är skönt då det möbleras om är att man får dammsuget i skrymslen och vrår dit man inte allför ofta kommer åt.

 Går så smidigt undan då jag själv i lugn och ro får hålla på och fixa , har jätte bra system då jag skall göra något projekt här hemma. I och med att jag har otroligt ordning och reda hemma  så är det så lätt att möblera, flytta och organisera här hemma. Plus att det går så otroligt snabbt då jag bestämt mig  , i morse då jag kört kidzen till skolan så började jag fixa då jag kom hem och lite efter tre då Michelle kom hem från skolan så fick hon kliva in i sitt nymöblerade rum.

I vanliga fall är hennes dörr till rummet  öppen men nu hade jag den lite på glänt så då hon öppnade den fick hon världens överraskning och blev superglad. Hon sa flera gånger under kvällen att det var så fint. Köpte inget nytt till hennes rum utan det var vårt vita skrivbord hon fick plus att jag  fixade och trixade i rummet så det fick sig en make over om man säger så. Hon får förstås själv placera sakerna enligt hennes egen smak om hon vill.  Så igen en gång det behöver inte kosta något utan bara en liten om möblering så blev hennes rum som nytt då det finns sk alla basprylar.

Spegeln och tavlan skall hängas upp på väggen så hon får bort dom från bordet. Tavlan har hon tecknat själv ( Flamingon) och den runda lampan längst i hörnet har hon lagat själv på slöjden. Hon är jätte duktig på att teckna så brukar säga att kanske hon sitter hos någon firma som inrednings arkitekt i framtiden.

 

 

Jag fixade skrivbordet som ett sk sminkbord kombinerat att hon också kan sitta där och laga läxor. Hon har nog skrivbord i rummet sen tidigare ( 3st)  så hon har sin data på ett,  symaskins på ett och på det 3 bordet har hon mössens bur. Jaromir har haft mössen förut men nu bytte vi om.Nu kanske många funderar att hur fasens stort rum har hon om där finns tre skrivbord från förut och ännu ett 4:e skrivbord dit men hon har det största sovrummet. Förr då lägenheter byggdes så satsade dom verkligen på stora sovrum. 

 

 

Men dom tre skrivborden hon haft från förut är helt raka med så det blir som ett långt bord men det skrivbord som jag flyttade från sovrummet är från Ikea (Hemnes) med den övre hyllan och det blev mysigt sminkbord.

 

Så jag ger mig själv en klapp på axeln att nu är detta färdigt och bra blev det, skulle kunna inreda dag ut och dag in för  det är så förbaskat roligt. Plus att sen då allt är färdigt så är det så roligt att gå  runt och se vad man åstadkommit och hemmet har fått ett nytt lyft. 

Jag ser jätte mycket på inredningsprogram och ännu mera nu då jag är ledig , jag har  fått ett nytt favorit program Bahama Life  där folk söker bostäder/sommarställen i Karibien . Dom åker runt och kollar på 3 st hus/lägenheter och sen bestämmer dom sig för att köpa ett av dom , det finns både wow hus och verkligen flopp hus jätte roligt program.

 

 

Nu hoppas jag verkligen det skulle hållas lite ordning och reda här hemma ett tag nu då jag verkligen satsat på att få det fint här  men vi är sk två mot två. Vi tjejer ( Michelle och jag) tycker om att ha fint omkring oss men så har vi killarna där allt blir där dom lämnar sina saker. Kläderna hängs här och där, kläder liggande på golvet, skorna blir just precis där dom tar av sig dom, rockar hängande på dörrhandtagen , handdukar på stolskarmen plus att ingen av dom vet vad bädda sängen är. Själv skulle jag aldrig lämna sängen obäddad .

Hur är det hos er ...bäddar ni sängen varje dag eller har ni den obäddad flera dagar? 


 
 
 

Sen har vi Michelle som är som mig , hon ordnar, organiserar, fixar och hennes rum är alltid lika fint då man far in dit. Hon är verkligen mån om att hålla ordning och reda där. 

 Angelica är väl lite mitt emellan ...hon tycker om att inreda, planera , möblera och hon har verkligen öga för det  men är  ändå inte lika pedant som mig och Michelle. Nedanför ser ni hur fint hon har fixat deras hem. Hoppas det var ok att jag delade bilderna , kunde inte fråga för klockan är mitt i natten då nattugglan jag sitter här och myser.

Hon är jätte duktig på att fynda på loppisar och hittar en massa fina saker på rea. Gillar hennes inrednings stil. 

Angelicas hem  nedanför





 


 



 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar