måndag 2 maj 2022

Obligatoriska övningar

Nu är vi tränade , vi hade nämligen storövning idag då det var liggedag i Stockholm. Övningen gick bra och det är verkligen tur att vi har möjlighet att om och om igen få öva. Storövningar brukar vi ha ett par gånger i året och sen blir det ofta varje vecka man jobbar så har man antigen en evakuerings övning eller livbåt/Mes stations övning.





Så utöver vårt jobb så är det obligatorikskt för alla arbetaren att delta i dessa övningar och det blir mycket övas , men behövs. För ju mera man tankar in sin uppgift desto säkrare blir man om det skulle vara en riktig situation som man hamnar i. Förstås kan man aldrig förutspå hur man reagerar om det skulle vara på riktigt ,, kan vara att jag låser mig helt och inte alls kan agera som jag blivit lärd. Men får hoppas att man aldrig behöver vara med om någon storkatastrof.



En del for iland någon timme i Stockholm men jag tog till vara på min 2 timmars ledighet och kröp under täcket och somnade så gott. Det var en ganska lång dag med jobb och övningar på det men rese kassan är glad igen , blev några timmar övertid.

Nu syns det verkligen att allt sakta men säkert börjar komma igång , i Stockholm har det börjat synas kryssningsfartyg igen. Ser bra ut och nu börjar jag nog våga hoppas att vi också får åka på kryssning till Karibien i höst.



Läser massor med inlägg från folk som nu börjat kryssa och det ser ljust ut , någon skrev att man inte mera ens behöver ha mask i RCCL terminal i Miami. Nu håller jag verkligen tummarna.

Nu känner jag hur Glory durrar och darrar vi kommer in i Långnäs, dags att säga god natt för snart ringer klockan och en ny arbetsdag börjar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar