torsdag 5 maj 2022

Härifrån 59°55.3′N 22°24.6′Ö till 59°55,8' N, 22°11'Ö

Tror nog det är för alla likadant att fast man än hur mycket tycker om att jobba så nog är det en härlig känsla då arbetsdagen/arbetsveckan är över och man får gå hem. Det är på något vis en känsla av frihet , i synnerhet för oss som är sk instängda en hel vecka ombord. 

Jobbade som sagt 2 timmar innan jag gick iland och sen tog jag bussen hem. När jag satt och drack en kopp kaffe innan jag skulle börja packa så var det nog så att kroppen saknade en lite "tupplur" men tog en kopp kaffe till för att hållas upp i varv.

Kidzen sov då jag kom hem för dom har inte skola denna vecka då läraren strejkar. Därför ville Michelle komma med dit jag har planer att åka då hon är ledig. Jag packade upp min arbetsväska, tvätta upp mina smutskläder och under tiden packade jag med det jag/vi skulle ha. När vi packat färdigt åkte vi till affären och köpte med mat och sen var det dags att styra nosen mot vår destination.

Det var några som visste om vart jag åker och några la lite gissningar på Fb , jag höll er lite i spänning men nu kommer jag berätta vart vi är på väg. 






Bilen förde oss mot Kasnäs och därifrån var det Stella som tog oss mot vår slutdestination , så med andra ord kommer vi njuta av lång weekend ute på mitt favoritställe 
59°55,8', 22°11' med andra ord Tunnhamn



Som ni alla vet så har jag massor med favorit ställen , trivs så gott som överallt och Tunnhamn är också ett av mina favorit ställen. Detta som är så speciellt med denna plats är LUGNET. Men sen kommer det ibland perioder som det får vara liv och rörelse, det får jag då jag brukar besöka mång miljonstaden Los Angeles.



Efter en hektisk arbetsvecka ombord på Glory och sen landa på denna plats , det kan jag lova är som natt och dag. Att vara en hel vecka i ett evigt sorlande bland folk så tackar kropp och knopp att få komma till ett ställe som detta. För den veckan jag är ledig och hemma så finns där alltid något som måste göras , men här  ger jag mig lov att bara sitta och andas denna havsluft och njuta utan dåligt samvete.

Nu innan jag åkte så skulle det ju nog igen efter att varit borta en vecka funnits och göra hemma men jag blundade och tänkte "nu fan lämnar jag allt ogjort , vi är flera i familjen och alla kan dra sin strå till stacken och så packade vi oss iväg.

Varför jag trivs så bra här på Tunnhamn är att detta är inget arbetsläger utan hit kommer jag och kopplar av , just sådan plats som jag vill ha . Här är det så mysigt att gå runt på ön och sätta ser ner på någon fin bergsklack , andas havsluft och blicka ut över det blå glimmande havet. 

 Angelica och Robin är i full fart med att börja fixa ute på Bergön och  jag ger dom en stor klapp på axeln och lyfter hatten att dom har motivation och hålla den platsen i skick. Visst kommer vi också vara med och hjälpa men vi skall också försöka  vara här ute på Tunnhamn denna sommar  i den mån vi har möjlighet att få vara i den här stugan som en bekant till mig äger. Somrarna är ju tiden som förstås alla vill vara i sina egna stugor men kanske vi får vara här sen på sensommaren.

När vi kom hit så tog vi våra kassar och traskade över berget till stugan men kommer man med båt kan man köra direkt till bryggan. När man kommer med förbindelsebåten blir det lite längre att bära kassarna men går nog helt bra.

Tror inte han själv alls var ut på hösten efter jag varit här så jag städade undan vinter dammet och lagade det mysigt här när vi kom fram, tände eld i öppna spisen för att få varmt och sen blev det sushi. 

Ni minns säkert min Onepice "Ludde" som jag använde mycket på vintern då jag sov på balkongen , lovar att den är perfekt just vid sådana här tillfällen då man vill ut till stugan tidigt på våren och stugorna är svala. På med "Ludde" och så sover man gott. Nu blev jag utan min "Ludde" för Michelle tog den på sig när vi kom hit men lovade beställa en egen åt henne. Den ända nackdelen är att den tar jätte mycket utrymme i kassen.





Vi fick några fina solnedsgångs foton innan mörkret kom  , här är en lycklig Michelle som njuter lika mycket som jag av denna fina skärgård. Jag har själv varit runt 10 år då jag börjar spendera mina somrar här på Tunnhamn med mina föräldrar  men sen kom tonåren och gångerna blev färre och färre som jag ville med hit men nu på äldre dar ser man igen detta ställe med helt andra ögon. 



Lördagen såg jag att det kommer regna så då blir det soffhäng och Netflix under täcket hela dagen, jäklar vad skönt. 

Det här är nog det bästa det att bara få vara och inte göra något...fy fan vad LYX!!!!!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar