söndag 8 maj 2022

Det är mycket nu

Så var det dags att lämna lugnet i skärgården för att styra bilen hem igen till vardagen. Fast jag är ledig ända till torsdag ( byter igen på kvällen) så finns det hela tiden att göra hemma. Därför finns det inget skönare än att ta sina pauser i vardagen med att inte göra något. Fy fasiken vad skönt veckoslut vi hade med Michelle , hoppas verkligen det blir flera besök till Tunnhamn under sommaren.

Idag är det då morsdag som säkert vid det här laget alla redan vet och jag började min dag med kaffe , smörgås och en bit rulltårta ute på terassen och blickade över till horisonten. 



Sen var det dags att börja packa ihop sitt pick och pack för att invänta förbindelsebåten som kommer till Tunnhamn kl 12.30 på söndagar vid behov. Man skall meddela en dag före för det är onödigt för dom att köra där via om ingen skall iland till Kasnäs.




Satt under veckoslutet och tänkte på dom sommargäster som kommer ut på fredag kväll med sena turen som är framme ca 22.30 och sen igen skall tillbaka på söndag kl 12.30 , det är inte mycket dom hinner njuta av stuglivet under ett sådant kort veckoslut. Så dessa gånger är det nog super bra med varannan vecka ledig så man hinner njuta några extra dagar än bara ett veckoslut. 

Denna sommar har vi möjlighet att spendera mera tid i skärgården i och med att kidzen inte ännu kommer att sommarjobba och Mikko kan komma ut på veckoslutet nu då han har båt. Förstås så kan det vara lite si och så i slutet på sommar med Jaromir för han fyller nämligen 15 år och hans stora dröm har länge varit en moped så tror knappast han har ro att vara i stugan om han vet att det finns en moped hemma och väntar. Som sagt så har han ingen moped ännu så vi får allt se hur det blir. Men Michelle var helt lycklig över detta veckoslut och ville gärna igen och fast ta någon kompis med . När jag var ung så tyckte jag att det inte fanns något att göra i stugan utan bara längtade hem men nu skulle man göra vad som helst för att kunna stanna längre där.

Då vi kom hem så möttes jag av en fin bukett morsdags rosor på bordet och 2 killar som inte desto mera verkade ha saknat oss , ena låg på soffan och såg på tv och den andra satt och chillade med sina polaren på datan. 




På kvällen blev det glass , jordgubbar , blåbär och bananer. Michelle skulle ha velat ha tårta men kanske jag hittar motivation att baka en "Brita kaka" i morgon så kan vi fira en dag till för det är jag nog tamme tusan värd. Har länge längtat efter just den kakan för den är så super god och man ser alltid lite nu och då på Fb någon som bakat just min favorit "Brita kakan".

Sommaren väntar bakom hörnet så man borde för länge sen redan lämnat bort alla godsaker men  det är så gott med lite sött när man tar en kopp kaffe/te så man får skylla sig själv att det igen denna sommar stramar lite här och där då man skall dressa upp sig med sommarklänningar. Men nu skiter jag totalt i var det  stramar  för vi är alla bra som vi är så jag tar och bakar en kaka i morgon "because I´m worth it" !!! 




Hoppas alla haft en bra dag  och egentligen är det ju roligt om alla dagar är bra för det är ju ändå ett heltidsjobb att vara mamma eller pappa så man borde oftare kunna tacka varandra och fast ge en blombukett nu som då utan att det alltid måste vara just på morsdag eller farsdag. 

Skolstrejken pågår ännu i morgon så jag och Michelle har bestämt oss för en loppisdag och se om vi fyndar något. Det har försvunnit en massa loppisar här i Åbo men ännu hittar man nog av dom och det är så roligt att går runt där och fördriva tiden nu då vi båda är lediga.

I morron skall jag också på allvar krypa in i ESC bubblan för på tisdag är det semifinal 1 , torsdag semifinal 2 och lördag final så det är mycket nu. Har mina favorit låtar men Top 5 listan rör på sig ännu,  på fredag då jag vet vem alla kommit med till final så gör jag min lista klar. 

Kommer att se semifinal 2 och finalen på Glory för det är min arbetsvecka , men tar som åren förut då jag jobbat med alla mina ESC prylar och riggar upp "Lissun kisastudio"  i hytten och trissar upp stämningen till max. 

Dom här skall också med då jag far på jobb , mina superfina gula kängor.




Skulle vara super glad om Finland skulle ta hem vinsten i år för jag har ända sen jag hörde The Rasmus låt Jezebel tyckt om den , kan till och med vara så att den rentav kommer klättra upp som nr 1 på min Top5 lista.

Är det flera än jag som är på gång gällande Eurovison ?? Här är en bra sida för dom som vill veta ALLT om vad som händer i ESC världen just nu :   EUROVISION











 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar