fredag 27 maj 2022

Mulet och tråkiga nyheter

Man kan planera mycket innan man reser men tyvärr en sak som man inte kan göra är kunna boka fint väder. Har förut varit här i Californien i maj och minns att det var lika då att det var mycket grått och dimmigt ( dom pratar här om Gray May). Det har nog inte varit mycket jag sett av solen , finns förstås mycket annat roligt att göra här men just nu hade jag önskat mycket sol och många beachdagar. Har nog varit mycket på beachen men visst är det så mycket härligare att vara där då solen lyser från en klar himmel.




Dagarna bara rusar och  jag har  redan min första semestervecka förbi och på torsdag den 2:a är det dags att tacka för denna gång och styra nosen mot Finland.

Fast jag njuter fullt ut alla gånger  jag är  på semester så finns det alltid ändå någonstans djupt inne  en sk nedräknare som påminner om hur många dagar det är kvar och det är tycker jag är jobbigt. 






Man kanske kan använda uttrycket "semestrar på lånad tid" , ni som reser vet hur det känns då dagarna minskar och hemfärden närmar sig med stormsteg. Läser ofta då många skriver att det är skönt att komma hem men jag är väl den ända i reseklubben som skulle kunna vara hur länge som helst ute på resande fot och njuta. 

Brukar alltid säga att jag hellre skulle ta och flyga familjen hit till Usa än att jag måste flyga hem till vardagen. Men min stora önskan är att få vara frisk och kunna resa länge ännu för sen då jag har min arbets karriär förbi så kommer jag absolut att vara längre perioder här. Man kan vara 3 månader i sträck här då man reser med ESTA , så nog skall väl den dagen komma förr eller senare då jag inte behöver flyga hem efter bara 2 veckor här.

Hur ser vardagen ut här

Måste jag säga nu efter att jag varit här en vecka och sett vardagen efter coronan så är här nog inte riktigt som det var innan. Tycker folk inte är riktigt lika glada som förut ,  coronan har satt sina spår . Arbetslösheten har säkert ökat drastiskt , priserna på allt har gått så otroligt upp , ännu flera har säkert blivit hemlösa och av dom finns det redan alltför många. Tror nog att det är lite lika just nu över allt i världen att man går och funderar hur allt detta skall sluta , hela jordklotet är just nu i gungning.

Har  aldrig varit rädd när jag är här men denna gång har jag nog lite mera  respekt  i och med då jag vet hur otroligt dåligt en massa massa människor mår här just nu. Dåligt har ju folk mått alla tider men just nu är vi nog nere i en djup svacka. 

Här har det alltid funnits som jag kallar "en massa blandade karameller " för Los Angeles är ju en mångmiljon stad och man ser än det ena och än det andra. Så inte undra på att här händer så mycket som det gör , plus alla dessa förbannade skjutningar som verkar höra vardagen till.  Så visst funderar man ibland att var smäller det nästa gång. Minns en gång då vi var på väg hem från LAX så hade det varit en dödskjutning i terminal 4 just efter att vi lämnat terminal 5. 

Alla dessa mass skjutningar och skjutningar i allmänhet som förekommer dagligen här det är nog något jag aldrig kommer förstå mig på. Tänker på min kompis Annika i Florida som igen fick läsa dessa tragiska nyheter om skolskjutning då dom just nu själva kämpar sig genom rättegången mot han som dödade deras son plus 17 andra för 4 år sedan. 

Det är så otroligt hems denna vapenlag här att det finns inga ord.. Tänk er att här kan du gå in och hur enkelt som helst köpa dig ett automat vapen och sen använda det på det mest skrämmande sätt nämligen att döda oskyldiga människor. Helt sjukt!!

Så fast jag hur mycket tycker om att vara här och gärna skulle stanna en längre tid så lyfter jag nog ändå hatten åt vårt system och lagar i Finland och att vi ännu har den trygghet som vi har fast det också där har mera och mera blivit oroligt men inte i den skala som här.





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar