lördag 22 oktober 2022

Lägger "tacken" i min burk

 Om man tänker hur världen ändrats från det att jag i min ungdom reste tills nu. Världen känns så otroligt liten då det finns så mycket moderna finesser som gör att man kan ha kontakt med varandra i stort sett varifrån som helst på detta klot.

Satt igår rätt länge och följde med då Angelica och Robin flög iväg till Miami på Flightradar 24. Visst är det otroligt hur allt går framåt och sen har vi hela tiden haft video samtal på whats up så man börjar riktigt längta på allvar till Usa nu. Hon visade mig lite runt via telefonen på Istanbuls flygfält så nu vet vi vad vi har att vänta där och det såg riktigt snyggt och modernt ut. 


                                                          Här ser ni  Europa

Här lägger jag in två foton hur det ser ut i luften nu igen då världen öppnats på allvar, vi är inte dom ända som skall ut och resa som ni kan se. Helt otroligt hur där är plan uppe i luften. 


Här ser ni från Usa´s östkust


Sov lite längre idag men då jag steg upp så fortsatte jag följa med var planet var och då var dom inte mera långt från Miami så det var roligt att kunna sitta och följa med då planet började sänka höjd (man såg siffrorna hela tiden på vilken höjd planet var) och sen kom det text då planet landat. Efter det så räckte det inte länge så ringde Angelica video samtal och sa att allt hade gott smidigt och att dom kommit tryggt fram. Till och med att gå igenom immigration hade gått hur bra som helst , några frågor och så var dom välkomna in i landet. 

Angelica ringde video samtal just och visade från deras hotellet. Dom bor på North Miami beach och där fick jag se dom svajande palmerna , härliga beachen och det blåa havet. Längtar också dit nu! Fick adressen till  hotellet och så skrev jag in det på google och där hade jag deras hotell rakt framför ögonen på mig. 

Otroligt smidigt då man kan klicka på satellit och typ "gå" runt på gatorna och kolla på olika ställen. Då jag började min rese karriär så var det bara att snällt skicka ett vykort och ofta var man själv hemma förrän vykortet hade kommit fram.

Dom kommer se sig lite runt i Florida under denna vecka  tills vi kommer dit och förstås ska dom sola på beachen. Angelica visade att där är sol och ca +30 och i stort sett är det så hela tiden. Ibland kan det komma regnskurar och då kommer det ordentlig med vatten. Men dom brukar inte vara så långvariga och så lyser solen igen.
 



Med dessa temperaturer så känner jag mig helt redo att  njuta av min semester. Detta är en fördel att tycka om/ha möjlighet att resa så får man sommaren förlängd en aning och efter att vi tankat ordentligt med sol så blir det snart dags för vintersäsongen och slalom.

Det är tvära kast här hos familjen Virta, men det är just så som vi vill ha vårt liv. Ett liv där det händer mycket och vi får vara med om så mycket som möjligt.

Detta som jag nu skriver låter väl i mångas öron helt crazy men fast vi inte ens hunnit börja vår kryssning ännu så snusar jag nog reda vidare på följande. Vi har som mål att kunna åka på kryssning i Karibien en gång i året och vill man ha det bästa priset så skall man vara ute i god tid. Som min kompis Towe skrev på min Fb sida "Det är fritt fram för var och en att jobba reven av sig, investera i lägenheter och få ihop en extra peng att resa för. Beundrar din ork och din flit för att kunna leva ditt liv som du vill. Det vet ju alla att ingenting kommer gratis" Så är det Towe, mycket bra skrivet..tack!! 

Dom som känner Mikko och mig vet att vi tycker om att jobba reven av oss för att ha möjlighet att göra massor med roliga saker.

Ett annat sätt som man kan spara/få en extra slant till rese kassan är att göra som jag valt  nämligen att ha min skatte procent jätte hög för det är så mycket roligare att få tillbaka än att betala tillbaka. Så nu skall jag här i slutet av hösten få en trevlig summa tillbaka för att jag har betalat så hög skatteprocent och det passar mig utmärkt så kan jag planera nya äventyr.

En annan sak som säkert inte många tänker på hur man också kan få in lite extra i rese kassan , det är att vara trevlig och service inriktad om man jobbar inom den branschen. Tycker så otroligt om att få hjälpa och serva våra passagerare, vill hjälpa dom på allra bästa sättet, alltid vara glad och kan lova att med det "receptet" kommer jag långt.

Finns alltid människor som aldrig är nöjda fast du ger hur bra service som helst men sen finns det dom som på alla vis vill tacka för att jag gett dom en bra service. Har en liten burk i hytten dit jag lägger "Tacken" som dom vill ge mig och har  redan fått ihop en hel del "Tack" i burken och det skall sparas till mina resor. 

Så där ser ni att har man mål i livet som man verkligen vill nå så har man också många knep att få ihop tjänat till sina drömmar. Men nu som sagt tänker jag inte det minsta på jobb för nu är det semester och jag bara väntar att få åka iväg till USA för blir aldrig trött på att resa dit. 

Nedanför ser ni färsk uppdatering där Angelica och Robin hälsar att där är soligt , varmt och skönt i Miami.














 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar