måndag 24 oktober 2022

"En Päron till Morsa"

Så har jag då snart min sk lediga vecka förbi men ingen fara för efter det börjar min semester vecka och ännu efter det min lediga vecka så hela 3 veckor utan någon press med arbetstider. Måste erkänna att visst är det skönt med semester och att få vara ledig plus att ha fått vänta i lugn och ro på den efterlängtade Usa resan. Ofta blir det då jag har semester att  jag bokar flyg direkt då jag slutat min arbetsvecka för då har jag möjlighet att vara längre i Usa. Men nu som sagt då Michelle är i gymnasiet så valde vi att bara vara 3 dagar i Florida + kryssningen som är en vecka. 

Men  framöver kommer vi nog vara längre på våra resor när inte dom mera har lust att resa med oss. Jag berättade tidigare att Jaromir redan nu skulle ha velat bli hemma men jag  sa att nästa gång behöver han inte komma med om han inte vill. Michelle var lite tudelad med denna resa hon vill men ändå också skulle hon ha lust att bli hemma med sin pojkvän. 

Men tror det blir nog riktigt bra sen då vi kommer fram och möter upp resten av the team (Angelica och Robin) för att spendera en riktig family vacation. Eller så blir det lite i stil med den här när  familjen Griswalds firar semester. Har ni inte sett dom filmerna så gör det alltså dom är så förbannat roliga . Just nu känns det som vår familj är som dom.




Kan riktigt se framför mig då hela min familj skall hållas ihop denna vecka på Allure, jag känner redan familjen Griswald vibbar i luften ( skrattar högt för mig själv). 

Tror nästa vi också skulle kunna göra en egen film av vår semester resa. Men istället  för som filmen heter "Ett Päron till farsa"  så skulle vår film heta "Ett päron till morsa".

Kan redan se framför mig då jag är vår reseledare och försöka hålla ihop hela familjen då vi skall ombord. Där står jag mitt i smeten med håret på ända och alla boarding card, corona intyg ,corona test för Jaromir . Alltså kan redan se hur skit kul det kommer att bli men en familj som är som en påse blandade karameller.

Nu skall ni få höra vad jag menar med detta . Ni som läser bloggen vet att jag är den som vill ha ordning , reda, pedant, allt skall vara organiserat , helst skall resten av familjen stå i ett led typ när vi går ombord (haha nu överdrev jag lite).

Ni skall veta att jag redan börjar känna dessa kaos vibbar här hemma. Vi har nu kommit så långt att nu borde det börja packas på allvar  och vill ni veta hur det går hos den här "Griswalds familjen" så kan jag säga att det går inte alls.

 Igen skrattar jag fast egentligen skulle jag ha go lust att vråla som ett stort lejon från Afrikas savanner  så då kan ni nog gissa hur det går. Jo 1/4 har allt färdigt , vill ni gissa eller tror ni er veta vem. Ni hade rätt  pedanta reseledare Lissu har allt färdigt i kappsäcken.

 Hur går det med resten av gänget  vi kanske börjar med lugna filbunken Mikko han kom så långt att han började gå igenom sitt skåp och med slowmotion takt började han plocka från skåpet det han skall ha med och la det på sängen och där blev allt. Plötsligt fick han farten upp men inte att fortsätta packa utan för att rusa och se på nyheterna. Har  flera veckor påmint hela gänget att plocka fram allt dom vill ha tvätta så fixar jag det nu då jag har ledigt innan resan. Hur tro ni det har gott ...jepp ni gissade rätt det  har nämligen inte kommit något smutsbyke i tvättkorgen.

Förrän ikväll då Mikko lugn igen som en filbunke kommer  med ett par skjortor i handen och säger lika lugnt som vanligt "dom här borde jag få tvättade".

 Men då kom lejonvrålet från mig  " jag har påmint er nu flera veckor att jag tvättar innan resan men tamme fan inte en dag innan take off".  

Men kan inte annat än skratta då jag ligger och skriver det här för det blir bara mera och mera som "familjen Griswald". Lovar att skulle allt detta filmas så skulle det bli årets komedi på vita duken i biosalongerna.

Okej vi fortsätter till den chillande tonåringen Jaromir som bara har tid att spela, han vet ju inte ens vad packa betyder inför den här resan för hela golvet är fullt med smutsiga t-skjortor, strumpor , kanske rentav där ligger några smutsiga kalsonger med i högen. Då jag såg allt detta så visste jag att det är bäst att stänga dörren innan jag igen förvandlas till lejonet och vrålar. Då jag stängt dörren så tänkte jag lugnt "okej denna gång får han lösa problemet själv jag har semester". 

Så antagligen kommer en i vår "Griswald familj" att komma till Usa med gängets minsta reseväska eftersom han inte har rena kläder att packa ner i sitt bagage ( skrattar igen). 

Så har vi då Michelle som tycker om att ha saker och ting i sin ordning men som också mellan varven inte får något uträttat. Just nu har hon sådana otroliga klädhögar utspridda på sina stolar och jag har ingen aning om det är klädhögar som borde tvättas eller är rena , får  ju inget svar av henne då hon är inne i sin "rosa kärleksbubbla" och bor med telefonen i handen.


Kan inte fatta det själv att jag kan vara så här lugn mitt i allt detta kaos men det har gott super bra.  Angelica har hållit mig uppdaterad med en massa fina foton från Key West där dom är nu så jag börjar på allvar vara  inne i min egen resebubbla och skiter blanka fan i vad resten av gänget tänker packa med sig. 





Ett "Päron till morsa ala Lissu" klarar nog så gott som av alla situationer . Det är en på jobbet som  kalla mig "Lunki Lissu"  och  jag brukar säga det är onödigt att stressa man kan få hjärtinfarkt.

Alltså får se bara om vi alls kommer oss till flygfältet på onsdag. Som ni vet så har jag  ledigt och så har jag också ordna onsdagen ledig åt Jaromir och Michelle. Så kommer då lugna filbunken Mikko så där försiktigt och kläcker ur sig "jag skall jobba sen ännu på onsdag jag". Då har jag sagt åt han i flera veckor att vi far i go tid till  flygplatsen och tror ni det gick hem...nej det gick det inte!!

Kanske Mikko har planer att packa ännu på onsdag då han kommer från jobbet . Jaromir behöver antagligen inte ha någon brådska då han inte har något att packa då alla kläder är smutsiga mitt på golvet. 

Jag kan riktigt se er då ni sitter och läser igenom denna story som inte är det minsta överdriven utan så här ser det ut hos oss en dag innan vi skall till Usa. Kanske ni förstår varför jag ibland vill ta mina egna mamma vacations och smidigt kunna åka iväg på egen semester utan min "Griswalds familj" och detta kaos.

Men nog blir det bra bara det blir färdigt , vänta ni bara när första uppdateringen från Usa kommer så har nog "Ett päron till morsa" (läs jag) fått ordning på gänget eller sen inte.

På onsdag kan ni tänka på "Griswalds familyn" när vi yrar runt på Vanda flygfält med våra bagage. Vilka bagage?! kanske det är bara jag som släpar runt på min resväska medan dom andra inte har någon  packning alls.

Jag vet att jag skrivit detta  förut att fast vi gör mycket saker på olika håll, vi har våra egna hobby och program men tamme tusan då vi reser har vi nog så roligt tillsammans som ni säker gissar. Visst ångar jag på mellan varven på våra resor och måste stå ut med kaos men kan inte annat än skratta till slut när resten av gänget alltid lugnt säger "Nyt hänellä on sokeri alhaalla". Detta har lite blivit av ett ordspråk i vår familj när jag brukar bli  små stressad. 

Till slut önskar jag ni vill ta del i vårt äventyr och tittar in på  bloggen . Kanske jag inte alls hinner blogga då jag har fullt upp att hålla ordning på mitt resesällskap för det kommer ju 2 till med i bilden då vi anländer Miami nämligen Angelica och Robin som aldrig kryssat förut så det kommer nog bli en mycket komisk resa...join us here on my blog!!

Mikko och jag var till Key West 2015 och vi hade så otur med vädret (regn) , därför vill jag något tag på nytt dit för där är så otroligt mysigt. Men nu har vi inte tid at åka ner dit så det får bli nästa gång.

Kram från "En Päron till morsa" 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar