söndag 9 oktober 2022

Fullmåne , Michael Myers och stugliv

Så har jag ett härligt veckoslut bakom mig igen där jag tankat friskluft , fått ny energi , njutit av egen tid , hunnit träffa kompisar på ön , badat skäribastu, suttit på bergsklackarna och blickat ut över ett stormande hav, sett magiska solnedgångar, mysdag under täcket så länge regnet öste ner, träffat dom gulliga fåren som rusar runt på holmen men andra ord en super weekend. Istället för att jag skulle ha suttit hemma då dom andra var på sina evenemang så fick jag göra sådant som jag tycker om.

Då ni läser detta tänker ni säkert att Lissu skulle inte göra något på stugan och nu har hon redan så där lång lista. Men det är skillnad att göra och att göra. Allt detta som jag gjort har inte varit måsten utan sådant som under dagens lopp kommit på agendan. Som tex då jag på lördagen vaknade så räckte det inte länge så kom ösregnet och då bestämde ja helt plötsligt att jag blir kvar i sängen så länge det regnar och ser på någon bra serie/film från Netflix.

Härligt att ligga i denna säng och blicka ut över det stormande havet för det blåste verkligen hårt.



Efter att jag någon timme kollat på Netflix så slumrade jag till , då jag vaknade så sken solen så det passade bra att gå ut och sätta sig på bergsklacken med en kopp kaffe. 



Det blåste ännu jätte mycket idag (lördag)  så jag bestämde att försöka få lite fina foton då havet visar sin bästa sida och vågorna slår upp mot bergsklackarna. Ni vet då vattnet yr så där fint i luften , men det kräver att man har tid och tålamod att sitta och vänta på det passliga ögonblicket. 




För något år sedan satt i Reposaari på en bergsklack då det var hård blåst och försökte fånga dom magiska ögonblicken då vågen slår upp mot bergen , då satt jag nog långt över 2 timmar men fick en hel del fina foton.Gjorde lika på lördagen i Tunnhamn , jag gick och satte mig på en bergsklack och ni kan säkert gissa att jag drog en massa djupa andetag av den härligt rena , friska skärgårdsdoften när  jag satt där. Satt även denna gång runt 2 timmar för att försöka fånga den perfekta vågen som slår ordentligt mot bergväggen och fick nog några fina foton. Att fota lite annorlunda bilder kräver tid och då vill jag göra detta för mig själv i lugn och ro.






Tror inte mina ungdomar skulle haft lust att sitta där på en bergsklack ett par timmar eller ens haft lust att vara i stugan ett veckoslut då dom har sitt här hemma. Vet själv då jag i ungdomen måste ut till Tunnhamn med mamma och pappa till deras stuga som dom hade då , som tur så fick jag ta kompisar med så jag inte behövde vara ensam. Men sen kom det en dag som till och med dom insåg att jag har ingen glädje att sitta där utan fick lov att börja vara hemma. Så därför tvingar jag inte heller mina kidz till att komma ut och spendera ett veckoslut i stugan. Tids nog kommer dom säkert dom också att börja längta dit så som jag nu på äldre dagar vill ut på nytt och hittat charmen här. Har hela mitt liv till och från varit ute på Tunnhamn men nu igen har det blivit mera.

Behöver inte ens ha dåligt samvete att jag/vi inte på länge varit upp till Himos för där sköter Himos center om att hyra ut Villa Virta. Vi njuter av skärgården nu då vi äntligen fick farten upp på nytt och åker sen upp i vinter och skidar eller vem vet kanske jag börjar spendera stugliv i Tunnhamn året runt.

Nu råkade det igen vara full måne då jag var i stugan och det är så fint då månen är stor som en silverboll. Själv har jag ingen månfobi utan tycker det är fint med fullmåne och också den ger mig något lugn. Sover som en stock fast det är fullmåne och har inget obehag av att den lyser så där lite spooky i mörkret. Men skojade med Angelica och sa att tror nog det skulle komma en klick i brallan om Michael Myers plötsligt skulle stå utanför dom stora stug fönstret i månskenet men annars är jag absolut inte det minsta rädd att vara ensam i stugan i höstmörkret en fullmånes natt.



Jag är en stor fan av skräckfilmer och thrillers och Halloween filmerna är absolut på första plats om någon frågar ordningen på mina favorit filmer. Har sett dom om och om igen ända sen ungdomen och har hela collection.




Typiskt så vaknade jag till en fin och solig dag på söndag då det var dags att börja packa ihop och styra nosen mot Åbo. Jag skulle mer än gärna varit där ända till onsdagen då skall först på torsdag på jobb men lovade denna vecka köra Michelle till Kaarina på morgonen så hon inte behöver åka in till Åbo centrum och byta till Pargas bussen. Hoppas dom i framtiden verkligen inser hur bra dom haft det då Mikko och jag kört rätt flitigt på dom både hit och dit. 

Själv fick jag skjuts till Kasnäs (tack till Kaj) så behövde jag inte starta så tidigt på söndagen för förbindelse båten Stella kommer dit redan 12.20. Då jag kom iland så hade jag träff med Mikko i Dalsbruk för han kom först ut på söndagen och tog upp båten så vi körde sen hem samtidigt.

Nu är då "Buster of the Seas" uppe på torra land och får vänta snällt till våren tills det är dags och sjösätta den igen och åka ut på nya äventyr.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar