lördag 8 februari 2020

Arbetsknappen

Tänkte lägga mig och läsa min thriller "Vittnet" då jag slutade jobba men först blev jag och se på Sveriges Melodifestival (deltävling) och sen så hittade jag en tidning i dag rummet som jag tog till hytten och som lockade mig mera att läsa än boken ...nämligen
 " Allt om resor".



Blev och djupdyka ner i tidningen och det första jag såg då jag öppnade den var en artikel om Royal Caribbean Cruise Line...en artikel om en familj som gjorde sin första kryssning i Karibien och var helt sålda för det och gärna gör om det.



Lite lika som det gick för oss....vi visste direkt då vi  första gången och kryssade runt Spanien att detta gör vi om men då i Karibien och nu är vi fast. Detta är ett resesätt som vi verkligen gillar och också kommer fortsätta med...det är enkelt och bekvämt.







En kryssning som jag skrivit om att kunna göra i framtiden  är att starta från Hawaii och kryssa ner till Sidney som räcker 19 dagar...den är högt uppe på min  to do lista och Mikko älskar att kryssa lika mycket som jag så det blir nog inte svårt att få han övertalad att komma med.


Sen undrar jag om det är detta som kallas Usa galen då vi inte ens kommit oss iväg dit ( Miami) och jag redan planerar in följande Usa  resa... till hösten vill jag besöka mina vänner i Californien. Har många ställen som jag har inplanerat att se nästa gång jag åker dit som jag inte hunnit besöka  fast jag varit till Usa otaliga gånger. Kommer hel tiden nya platser som jag vill se och besöka.

Sen har vi faktiskt tänkt att någon gång då vi är i Californien så skulle det vara roligt att  åka upp till någon  skidort med våra bekanta och åka slalom. Som ni märker så tar mina drömmar aldrig slut och Usa är ett så otroligt stort land att tror nog inte jag hinner på långt när uppleva allt vad jag skulle villa se där under min livstid. Men har  nog fått se och uppleva massor där redan som jag är glad över.

Det är nu i denna bästa ålder som man verkligen borde kunna få leva utan tidtabeller och ägna sig åt sådant man brinner för. Men nog är det en hel del år kvar ännu i arbetslivet och sen om det kommer en dag som jag kan kalla mig för pensionär så kanske inte kroppen orkar med att resa.....så det är nog nu som jag/vi måste ta ut allt då vi verkligen är friska och ork resa.

Vi skall som sagt verkligen vara glada att vi är en sk frisk familj för det skulle inte gå att resa så här mycket om vi hela tiden skulle vara sjuka. Skulle inte ens våga boka så här mycket resor i förväg om jag skulle veta att tex våra barn har lätt att bli förkylda eller att man själv  lätt blir sjuk. Visst går man ju alltid och lite smått oroar sig då det börjar närma sig dagen för avfärd ifall någon skulle bli sjuk....för tex med en ordentlig magsjuka så far man nog inte och flyger 11 timmar till Usa.

Så nu ( knackar i trä) så hoppas jag det går klart också denna gång vi skall iväg och vi inte ryker på någon förkylning. Vi har ju 2 gånger fått brev från RCCL ( Royal Caribbean Cruise Line)  där dom förklarar om detta Corona virus och vilka som inte har möjlighet att få komma ombord  , hur dom kommer gå tillväga osv. 

Men jag är själv inte ett dugg  orolig men visst har jag respekt för en sådan sak...men ibland blir grejen bra mycket större då tiningarna skriver en massa saftiga artiklar. Men inte är det ju något att leka med.

Men nu börjar jag verkligen känna att jag ser semester i horisonten....kroppen skulle gärna stänga av arbetsknappen redan idag...2 dagar kämpa kämpa. 

 Detta fotot är taget ombord på Grace i aktern på fartyget ...deck nr10.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar