söndag 23 februari 2020

En dag på Zoo i Miami

Här går det undan nu har vi då redan vår första semester vecka över och i morron börjar vår kryssning som räcker en vecka. Men vi har hunnit med mycket roligt. Det  är ju rätt komiskt att det heter att  " vi skall på semester resa" men ändå är det fullt upp från morgon till sena kväll...inte tid för att vila här inte.





Ni som följer mig på bloggen vet att jag tycker om att resa ensam, på två man med Mikko  och med familjen. Denna resa till Florida/Karibien är en familjeresa och då barnen är med så vill vi hitta på att göra saker som passar för kidz.





Michelle och jag tycker jätte mycket om att shoppa så det har blivit lite sk mamma/dotter tid då vi fått vrida,vända och prova en massa kläder...gissa om vi haft roligt och fynda har vi också. Har under alla dessa år jag varit hit lärt mig var jag skall fynda billiga märkeskläder...tycker Calvin Klein har jätte fina kläder.

Sen har vi då alla varit och simmat som ni läste i förra inlägget och vi tyckte så mycket om det så vi for en dag till och simmade. 

Igår hade vi på agendan att besöka  Zoo Miami. Mikko hade googlat och tyckte det skulle passa bra att spendera en dag där för dom hade lovat lite svalare och halvmulet så behövde vi inte gå runt där då solen steker och tempen är runt +30. Kidzen tyckte det lät jätte spännande att få gå runt en hel dag och se på en massa olika djur.




Make love ...not war...tycker Blågrodan

Vi har besökt olika zoo förut men inte det här. Är ibland lite emot att gå runt och se hur dom tränger in djur i små inhägnader som egentligen skall vara ute i det fria. Men här på Zoo i Miami så hade dom verkligen ordentliga områden för djuren...detta Zoo är så otroligt stort så det är som sagt inte någo små burar djuren måste röra sig på.





Om jag säger som så att det tog oss hela 6 timmar att gå igenom hela området så då kan ni gissa hur stort det var och hur mycket det fanns att se. Mot slutet kan jag lova att det kändes i fötter och ben att vi gått mycket , men jag är van från mitt jobb att gå mycket varje dag. Michelle och Jaromir var också super duktiga , men dom hade så roligt så dom hann inte tänka på hur mycket dom gick.

Är någon på väg hit med sina barn så besök absolut detta Zoo....värt att se. Välskötta djur och välskötta områden. Sen kunde man hyra en sk cykel för 4 personer där alla kunde sitta och trampa , tror det var ganska dyrt. Men vi valde i alla fall att gå. Sen hade dom också ett monorail som körde runt hela zoo där man kunde åka ( kostade också skillt.



Dom hade olika paket som man kunde köpa och vi tog paketet där det  ingick bara inträdesbiljetten. 

Sen det som vi gillade jätte mycket med detta Zoo var  att då vi var där så var det absolut ingen trängsel, vet inte hur mycket folk där brukar vara men nu var där så lugnt och skönt at gå runt där. 

Om man tex jämför alla dessa stora tema parker som Disneyland , Universal studios mfl  så alla dessa gånger jag varit där översvämmas dom  av folk. Tror det inte är någon skillnad vilken tid på året eller vilken dag i veckan man går dit så är där alltid lika mycket folk.


Regnbågs Eukalyptus träd


Du betalar så otroligt mycket pengar för att komma in där, förstås ingår alla rides i priset men sen kan köerna till olika rides vara så långa att du inte hinner med så många åk på en dag. 



Här nedanför kan ni se priser  på inträde till Disneyland i  mars...1 person på en onsdag är väl rätt ok   men  tänk er en familj på 4 personer där alla är över +10 och skall dit tex på en lördag då får dom snällt betala 616 dollar+tax om dom vill in där. 
På Zoo Miami blev inträdesbiljetten för oss alla 4 .... 98 dollar ( tax inkluderad).




Nedanför priser till Zoo ( finns olika paket)


Här på Zoo har dom gratis parkering jämfört med Disneyland där jag tror att parkeringen kostade runt 25 dollar förutom det saftiga inträdet till parken. Sen kan jag säga att det är inte något billigt att äta på dessa stora tema parker. Dom förstår nog att ta betalt och ändå verkar det inte ta slut med besökaren.

Men jag säger inte för det Disney är alltid Disney och vi älskar den temaparken och vi hade tur då som vår kompis jobbade där då hon fick bjuda in 3 gäster varav vi bara behövde betala för ett barn. Så vi har besökt Disneyland flitigt plus att jag själv varit dit så många gånger att jag tappat räkningen. Men tror nog vi inte ännu är klara med Disney parken utan vi åker gärna dit någon gång igen men då får vi nog spara lite extra resekassa. 




Färggranna väggmålningar



Men ni som kommer till Florida med barn och tycker det blir för dyrt med att åka till Orlando och besöka alla dessa tema parker som finns där så kan ni istället bli i Miami och gå tex på Zoo , åka till Sawgrass Everglades och se på krokodiler, besöka Vatten parker m.m eller fast gå på NHL ishockeymatch...det gillar alla i vår familj ...synd att Panthers inte hade hemma spel nu då vi är här denna gång.



















 Här fick ni en liten blick av vår dag på Zoo. Efter denna rundvandring blev vi  sugna att någon gång åka på en äkta Safari till Afrika....har någon erfarenhet av en safari ...berätta gärna.










 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar