torsdag 13 februari 2020

Tröstedyna och toma matskålar

Dagen har gått som i en dimma ....det är så otroligt tyst och tomt här hemma. Fast Majsa redan en längre tid varit trött och sovit mycket så har hon ändå funnits här hemma vid vår sida att gosa med.

Men idag märks det så konkret att hon inte finns här mera.



Idag då Mikko hade farit på jobb och jag kört barnen till skolan så när  jag kom hem så kände jag tomheten ...ingen Majsa som låg och sov i Jaromirs säng , ingen matskål som mera var fylld och man hörde då hon mumsade i sig kattknallar,  inte heller hennes kissfat finns på den plats i vardagsrummet som den har stått på sen vi flyttade hit till denna lägenhet  för lite på sju år sedan ,  nu är det tömt och skall till förrådet , hennes koppel är på samma plats och det finns ingen Majsa mera som vill ut och gå.







Men vi skall spara på Jaromirs begäran hennes toafat ( som  inte är så litet) , kopplet , matskålarna och så hade hon två kramdjur som hon ibland bar runt på och dom vill han också vi skall spara till minne. Kramdjuren kommer få stå vid urnan då vi får den hem.

Igår då Mikko och Jaromir hade tagit farväl av Majsa så hade dom fått ta hem lite av hennes päls som var en stor lycka för Jaromir  och till den skall vi köpa en fin liten ask .



Vi var  idag och valde en urna som passar vår kära Majsa...Jaromir fick välja och han valde en grå urna med ett vitt tassmärke på själva urnan och vi kommer hämta hem henne sen i urnan då vi kommer från vår resa. 

Blev prat igår då vi alla satt samlade att vi sett med Michelle för ett tag sedan en så mjuk och mysig dyna i svart  som jag valde att åka och köpa åt Jaromir idag. Jag sa att nu när inte Majsa mera sover brevid dig så får du mysa med denna mjuka tröstedyna. 

Jag var på väg och slumra till här på soffan ikväll och då kom han bärande med denna tröstedyna och sa ....Mamma här kan du låna så har du skönt att vila.

Tror vi döper denna dyna till Majsa dynan.






Sen satt vi också igår om och prata hur vi kommer att minnas Majsas alla härliga stunder och äventyr  då jag plötsligt kom på att vi kan laga en härlig minnes bok av vår käre Majsa som Jaromir kan få till sin egen. 

Många känner säkert till Ifolor där man får bygga ihop sin egen bok med foton och så fixar dom den där och efter ett tag så har du boken hemma. Gjorde lika då vi gifte oss i Las Vegas så komponerade  jag två egna böcker av vårt bröllop. 

Nu efteråt då jag tänker skulle jag ha kunnat laga en tjockare bok och fått hela bröllopet dit men dom var mina första Ifolor böcker jag beställde så jag var lite ovan.




Har några år redan haft planer att beställa sådana böcker från mina/våra alla resor och kryssningar vi gjort ...dom tar inte mycket rum och så är det roligt nu och då och bläddra igenom dom och sen blir dom så personliga då man kan skriva egen text till.

Sen kom Jaromir på att han också skulle villa ha en dyna med Majsas bild på så det skall vi i något skede beställa sen då han hittat ett foto av henne som han vill föreviga. 

Det är många känslor och tankar som snurrar  och faktiskt lite svårt att kombinera sorg och reseförberedelser. Man går som sagt i en dimma och flummar runt så får se vad som jag packar ner i vårt bagage. Fast jag har allt ner skrivert vad som skall  med så blir säkert hälften av sakerna hemma då jag ännu snurrar inne i min sorge bubbla.

Men tror  det är skönt då vi sen verkligen är på väg och stängt dörren och börjat vårt äventyr för nu vet vi att Majsa har det bra. 

Jag sa åt kidzen att nu har vi möjlighet att  vinka från fönstret i flyget åt Majsa och alla våra nära och kära som är uppe bland molnen. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar