lördag 1 februari 2020

Så här skall vintern vara

Hej på er allesammans som tittar in .

Alltså februari kan inte börja bättre.....vi kom upp till Himos igår och det är så vitt och fin här så man skulle bara kunna stå ute och njuta av allt ljus. Visst tusan gör snö så mycket...tänker på alla i södra Finland som inte kommer att få se så mycket snö denna vinter. För dom som inte alls tycker om vintern så njuter säkert helt otroligt då det inte kommit någon snö...men nog säger jag det at visst tusan är snö så fint jämfört med det eviga regnande och mörkret som vi haft nu ett bra tag.



Föret var bra att köra upp hit och tre timmar går hur snabbt som helst med roligt sällskap i bilen och bra musik. Inte ens mycket trafik var det fast det var fredag kväll.Jag körde hela vägen så dom andra fick slumra till ett varv då dom andra haft skoldag/arbetsdag.
  

Jag tror att resorna till Lappland säkert börjar vara fullbokade till sportlovet....det börjar nog också se lovande ut här i Himos att sporlovsfirarena får njuta av snö. Ännu är säsongen långt ifrån så som den skall vara här men  läste  att dom redan öppnat 12 backar . Men  om man tänker  att här finns 26 backar så är nog säsongen dålig i år . Hoppas snön kommer  tidigare nästa år då jag också kommer att kunna skida. Fotot  är tagen från vår terass , vi kan se skidbackarna som är på denna sidan av Himos ( Pohjoisrinteet) ...från övrevåningen syns backarna ännu bättre.




Kallt har här varit så jag har kunnat göra isblock i mina mjölkburkar som jag hade fyllt med vatten förra gången då vi lämnade stugan.Dom är  så fina att placera på bordet ute på terassen...glimmar  så fint i skenet av ljus. Vi bade bastu igår då vi kom fram och det var så skönt att sitta ute  på terassen och svalka av sig. Idag skulle jag vara  sugen på att efter bastun hoppa i snödrivan ..får se om jag är så modig.
Skall nog försöka få resten av gänget med mig och laga snö änglar ikväll...kommer svida skönt i skinnet.





Nu på eftermiddagen skall vi till backarna och njuta av friskluft , slalom , pulkåkning, korvgrilling och av hela den härliga stämningen som är på en skidort. Man blir så glad av att se då folk har roligt och njuter av att susa ner i backarna. Just precis sådant vi nu behöver ...glädje...för det kommer vara tunga veckor framför. ...att säga farväl åt Majsa och sen mitt evigt kämpande med pappa. Men jag blir så glad att se hur många som vekligen förstår detta kaos i åldringsvården och ger mig kämpekramar. Jag ger också tillbaka kämpekramar till alla andra som kämpar och jag lovar att jag kämpar så länge tills dom hör mitt rop på hjälp.

Jag skickar massor med snökramar åt dom som saknar snö och lite "pikku pakkasta" som man säger på finska ( lite minusgrader) och ni som hellre vill ha sol kramar så får vänta någon vecka ännu så skickar jag åt er sol från Florida. 





Fast mitt liv just nu är en evig bergochdalbana med min sjuka pappa så är jag nog så otroligt lycklig och glad över hur mitt liv ser ut just nu. Tänk allt vi får vara med om ..... idag  njuta av ett så otroligt vackert  vinterlandskap med snöklädda granar   för att  efter någon vecka få byta allt detta mot  sol , värme och palmer i Florida. Starka kontraster i vår vardag ...just sådant vi älskar. 

Vi vill absolut inte stå stilla ..livet är för kort för att trampa runt i samma cirkel ..vi vill ha gasen i botten och vara med om så mycket som möjligt.

















 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar