söndag 2 februari 2020

Tillbaka till regn och mörker

Varför går veckoslutet alltför fört...nu är det igen dags att köra tillbaka till Åbo. Idag blir det inte så mycket att njuta av denna dag för allt skall packas ihop och jag skall nu ta bort våra saker och lämna stugan i sådant skick att den kan hyras ut.

Sen tror ju ofta karlfolket att man är klar på en timme med städande och vi är redo för att börja köra ...sa åt dom att det är nog så att ni får hitta på något själv nu och komma tillbaka många timmar senare. Jag är ingen trollkarl som bara viftar med mitt spö och allt blir klart fast jag bra gärna skulle villa vara en en trollkarl idag. 

Då dom kom tillbaka så var där ännu en del saker som skulle tryckas in i bilen..borde nästan haft en skåpbil för att få allt med. Har ju hunnit samlas en del då vi nu haft den bokat  åt oss själva så länge. Plus att jag hade en del julsaker med upp dit då vi firade julen där som jag nu också tog med hem.


Nu borde allt vara i skick för dom som skall dit och koppla av till näst. Nu får vi hoppas att det skulle  snöa i massor i Himos så att där är bra skidföre då vi kommer hem från Florida och att alla sportlovsfiraren som gillar snö skulle kunna njuta av vackra vinterlandskap. Idag blev det faktiskt tö då vi startade  mot Åbo men dom har faktiskt lovat rätt  kallt nu inkommande vecka där och i backarna ( dom som var öppna ) så fanns det bra med snö.




En videosnutt då Michelle kommer ner susande med donitsen...gissa om hon hade roligt.






Mikko och Jaromir åkte slalom medan jag och Michelle var i pulkbacken och hade roligt. Alltså denna sk " Tube" där du kan åka upp med pulka är nog en toppen uppfinning. Tror inte man skulle göra så många pulk åk om man skulle måste gå upp hela vägen. 




Det kostar en liten slant at gå in på detta området Lumimaa men där finns några barnbackar om man vill åka slalom , pulkbacke , backe för att åka ner med ringar ( donitser) , lekplats för barn,  grillkåtor . Vi var ca 3 timmar där  och vi hade nog så otroligt roligt. Dom har rattkälkor om man vill låna , så har dom också sk mattor/madrasser som man får låna att åka ner i backen med, pulkor hade dom förra gången vi var där.



Nu är vi då tillbaka i mörka Åbo ...lite innan vi kom hem så började det regna ...som det nu inte skulle ha regnat tillräckligt här nu redan. Det var nog så härligt och ljust uppe i Himos ....tänk hur mycket skillnad det gör med snö på marken. Jag var faktiskt tre gånger ut och gjorde snöänglar i snön då vi på lördag hade bastukväll...sved så där skönt i kroppen...me like!!

Finns mycket roligt man kan göra då det är snö. Lagade också två minisnögubbar som pryder terassbordet.




Då jag kom hem pratade jag nästan en timme med min kompis Annika i Florida och vi ser verkligen framemot att få träffa hela familjen. Alltså kan inget annat säga att visst är jag lyckligt lottad med super härliga vänner i Usa. Annika och hennes familj skall på en mini semester men vi får bo hos dom fast dom är på resa. Men vi kommer hinna träffa dom innan vi åker på kryssning.Tusen tack till er för tt vi får vara i huset , sen om ni någon gång  kommer  till Finland så får ni bo hos oss .


 Så var det att tacka och bocka för denna helg ...backen stängdes kl 19.30 och det blev tomt och tyst








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar