fredag 14 februari 2020

Jag har lärt mig minimera

Resan närmar sig med stormsteg och här har jag försökt packa och fixa fast kroppen kännts som bly. Skulle nästan kunna sova stående..trodde aldrig att det skulle ta så här mycket på krafterna att sörja vår Majsa....sov inte så mycket i natt och idag har det igen varit full fart. Men lite klarare har jag ändå tänkt idag och är glad att hon ändå fick lugnt och skönt somna in. For en sväng på förmiddagen till Ruissalo och gick omkring en stund  för mig själv och samlade mina tankar.




Jag sa åt Mikko då jag var på jobb förra veckan  att dom nog får föra  henne och somna in om dom vill men hon hade ändå varit i sådant skick att hon ätit och druckit och inte visat sig så dålig som hon sen plötsligt blev. Men fick  en sådan känsla att hon ville vänta att jag skulle komma hem och jag skulle få krama henne en sista gång och berätta för henne hur mycket jag älskar henne och viska i hennes öra sov gott. För som sagt då jag kommit hem på måndag så bara föll hon ihop på tisdag och vi fick inte mera kontakt med henne.

Hoppas hon kunde höra dom sista orden jag sa fast hon var döv och känna den mjuka kramen jag gav henne en sista gång. 



Det är inte bara Majsa jag sörjer idag utan även Nick. Tänker så mycket på Annika och hennes familj som för två år sedan på vändagen miste sin son så tragiskt i skolskjutningen i Florida. Vändagen kommer aldrig bli den samma som den varit...om några dagar får vi träffa dom och krama om dom. Vi ses snart.

 Hur mycket jag än tycker om Usa så finns där också mycket negativt , en sak är  tex vapenlagen.Du måste vara 21 för att få gå på krogen i Usa men du får vara yngre då du går in och köper dig ett automatvapen som kan döda en hel massa på en kort stund...helt crazy.

Men vi börjar nog ändå känna oss redo för take off mitt i detta sorgekaos...visst är det nog alltid något speciellt med att få resa till ställen man gillar super mycket. Men det märks nog att vi reser mycket för vi är absolut inte dom som förbereder oss långt på förväg inför resan annat  än att vi skriver ner det vi kommer på vi skall ha med.

Vi packar allt som oftast riktigt sent på kvällen dagen före resan och tar för övrigt inte någon stress. Som jag berättat att jag ibland har kommit hem på måndag kväll kl 21 från jobb , packat upp och sen packat min resekass och flygit till LA kl 6.30 på tisdag morgonen...då kan man nog börja prata om no stress!! 

Då man reser så mycket som vi så ork man inte stressa inför resorna mera ...ibland undrar jag om man blivit för slö,  att någon gång kommer det att sluta så att då vi åker iväg så ligger tex passen hemma.

Likaså som jag en gång gjorde ett så otroligt slarvfel då vi skulle till Gdansk så klämde jag i tankarna på februari då jag bokade hotell  och på ok fast det skulle vara mars!! Sen råkade vara sådant erbjudande att dom inte betalade tillbaka något utan jag fick snällt göra en ny bokning där hotellet var bokat till mars...shit. Men jag får hoppas jag lär mig av mina misstag eller så blir man bara så förblindad då jag hela tiden är inne och söker och bokar resor.

Nu har jag tryckt in lite resor färdigt för detta år men som tur så är inte hotell ännu bokade så jag måste hålla koll att det blir klickat rätt månad den dagen jag skall boka hotell.

Ikväll är Mikko och ser på ishockey med sina arbetskompisar och ingen stress inför resan...kläder plockade han fram som jag packat ner men visst har han ännu en del och fixa men som ni ser ...det ordnar sig nog.

Sen lyfter jag hatten att jag ÄNTLIGEN lärt mig och minimera våra prylar/kläder vi tar med. Vi har en massa sådana kläder som är jätte tunna och väger knappt något plus att dom inte tar något mycket utrymme i kappsäcken så nu ...håll i er....jag fick 4 personers kläder att rymmas i ett bagage plus att vi alla tar med varsin rygga  ...vi orkar inte mera släpa på dragväskor....vi börjar lära oss hur man blir då man blir bekväm...less is more.




 Vårt bagage  ingår inte i flygbiljetten så vi checkar bara in ett bagage men så packar jag ner min populära tubkass som jag kan vika till jätte liten och sen fylla upp det då vi är där och så behöver jag  bara checka in ett extra bagage på hemvägen. För när jag  och Michelle  ( också Angelica om hon skulle vara med)  kommer igång så fyller vi nog hastigt upp flera bagage . Ross ,Marshall och Wallmart soon we come...våra absolut favorit shoppingställen...där brukar jag göra sådana otroliga fynd.

Tycker det är bra att dom har börjat ha billiga flygbiljetter utan bagage för många reser gärna iväg bara med rygga och då tycker jag dom är värd en billigare biljett. Jag flög  i fjol med bara rygga till LA  och biljetten kostade mig 230 euro tur/retur och sen checkade jag in min tubkass för hemvägen. Nu försöker jag hitta en lika förmånlig biljett till hösten.

Ju mera jag skriver desto mera börjar ena foten vara på Amerikansk mark....snart snart är jag på väg till landet där jag/vi trivs och känner oss hemma.
 



Soon it´s take off to Miami , Florida.....Annika, Mitch och Alex ...är ni redo?


Kram till er alla på Vändagen ...men kom ihåg att kramas ofta fast det inte är Vändag för en dag kan det vara försent.













 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar