tisdag 18 februari 2020

Jaromir satt på flygkaptenens stol





Äntligen tillbaka i Usa...soligt, varmt och härligt. Säkert inget som missat att vi denna gång är i Florida. Februari verkar vara resenärernas månad så det är mycket reseuppdateringar överallt...men kommer skriva mycket om vår resa ändå och den som vill får gärna följa med här på bloggen.

Vår resa strulade direkt till sig på Arlanda då stormen Dennis drog in över London och Europa.

Vår flygrutt gick via London så därför blev det förseningar i och med att det blev sådan rusning på Heathrow så dom kunde inte ta emot alla flyg på en gång så därför blev vi försenade 2 timmar.




Men vi hade ingen fara för vi hade bra med tid för byte till följande flyg. Ibland kan det vara bra att ha längre bytestid  för en timme är nog alldeles för kort för dessa flygfält är så otroligt stora.

Om ni tänker att då vi i London skulle ta oss till vår gate så tog det ca 20 min så då förstår ni vilka enorma flygfält det rör sig om.

Väl då vi fick boarda vårt flyg till Miami så kom det meddelande att det är åtminstone 1 timme försenat innan vi får flyga iväg. 

Det kom en flygvärdinna och frågade om Jaromir ville gå och titta i förarkabinen och det ville han helt klart...likaså Mikko ville titta. Jaromir fick äran att sitta på kaptensplatsen och förste styrman hade sagt att det i framtiden behövs mycket nya piloter...vem vet om detta är Jaromirs arbetsplats i framtiden....ni kan ju direkt gissa vem som vore lycklig ...måntro det är jag ( fniss).





Flygresan gick bra till Miami...lite luftgropar men inte desto värre. Skönt att bara få sitta och se på film/läsa/spela och mumsa godis i ca 9 1/2 timme. Slumrade nog till i något skede men den bästa sömnen fick vi ca 2 timmar innan vi skulle landa...typiskt. Såg faktiskt på Lejonkungen i flyget...har sett den på bio och den är så bra.

Då vi kom fram så gick det hur smidigt som helst i immigration....inte en ända fråga , inte fingeravtryck bara en bild och sen...Welcome. Dom börjar väl ha arkivet fullt med  fakta av mig reda här i Usa .

Trötta men lyckliga att få vara här så plockade vi upp hyrbilen och började köra upp till Coral Springs. Annika och hennes familj var upp i North Carolina då vi kom men vi fick känna oss som hemma och åka och bo hos dom. Jätte snällt..tack tack.



Då vi kom fram till deras hus så var det inte mycket vi orka göra annat än att få in väskorna , snabb dusch och sen god natt.

 Alltså det tar många dagar som man är inne i den sk " baksmälls bubblan " fast vi inte dricker alkohol...men denna tidsomställning är nog otrolig. Man kanske inte förstår det förrän man provat.



Men som tur så kommer vi in i rytmen innan kryssningen som börjar på söndag.

Nu skall vi  njuta av att inte ha måsten eller tidtabeller...utan göra roliga saker som vi kommer på spontant. 




Att få vakna till en vy av detta gör oss verkligen lyckliga .Kram från  Florida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar