söndag 16 februari 2020

Resefamiljen är på gång

God morgon alla morgon pigga...här har jag varit vaken långt före tuppen. Funderar ofta på den som kommit på ordet semester för då man reser dessa långa sträckor så är det långt i från semester innan man kommer fram till sin destination. Då man väl kommit fram så är det så mycket man vill se så det blir tidiga mornar till sena kvällar för att suga i sig allt att man i misstag inte missar något.



Plus denna jetlag då man reser till Usa är också något man får räkna med....men jag poenterar alltid att det är värt allt då man väl är framme och landat på amerikansk mark.


Men om vi tänker innan vi är framme hos Annika och hennes familj i Florida så åkte vi först två lokala bussar ner till Åbo terminal, sen var det Amorella till Sverige , sen igen två lokala bussar till att komma ut till Arlanda ( ni som är Viking Line anställda åker gratis med personalkortet till Arlanda) ,sov en natt på hotell ,  från Arlanda blir det  första etappen till London och sen efter det en lång flygresa till Miami. Då vi väl är framme är det köande i immigration och sen hyra bilen och ca en timme om jag minns rätt att köra upp till Coral Springs för att öppna dörren och känna sig helt urlakad då man är framme. Det ni ....så ser programmet ut innan vi är framme....men det är ändå som sagt värt allt för annars skulle vi  inte åka till Usa hela tiden.




Nu skall vi småningom gå till gaten och vårt flyg mot London startar 7.20 ( lokal tid) , blev som sagt inte många timmars sömn i natt men jag kan sova var som helst så stackars alla i planet då jag börjar snarka. 



Vid incheckningen hade vi 3kg för mycket i vårt stora bagage så vi stuvade lite om till ett av vårt handbagage annars skulle det ha kostat 57e extra. Såg nog hemma då vi vägde med vår bagagevåg att det var i överkant men tänkte att jag chansar för ibland ser dom mellan fingrarna , fast dom har blivit mycket noggrannare . Helt förståeligt att dom måste ha sina gränser annars skulle alla ösa på med övervikt på bagagen.

Men jag är så van med allt möjligt då jag reser hela tiden så det är inte första och inte heller sista gången jag står och funderar hur jag skall stuva om innehållet i bagaget så att det inte blir och kosta.



En liten uppdatering om hotellet ....vi valde som sagt att övernatta på Comfort hotell Arlanda Airport så att vi inte behövde övernatta i terminalen. Rummet var helt ok , inte så mycket extra i och med att detta är mera som ett sk övernattningshotell för dom som skall flyga vidare. Rätt nytt och fräscht men sängen inte i min smak. Alltför mjuk och saknade flera fluffiga dynor i sängen. Man blir lite kräsen efter att man bott på en massa fina  favorit hotell. Rummet rätt smalt så det blev lite trångt med 4 personer och en hög med bagage. Men den lilla stund jag hann sova där så var det nog helt ok.


Frukost ingick i priset men vårt flyg far så tidigt så vi missade den  så det blev en lätt take away frukost som vi fick med oss. Men ett stort plus at det var så nära flygfältet så det gick och gå smidigt till terminal 2 via Sky city.



Den som vill följa med och se hur vi har det 2 veckor på vår resa i Miami och Karibien (kryssning) så titta in på bloggen ...kommer fösöka uppdatera när tid finns. Vill dela med mig en massa fian foton för det är så roligt att fota en massa fina ställen/saker.

Ha en bra söndag allihopa.....nu skall mina nya Sketchers invigas som jag köpte på hösten i Californien.






Vi sitter nu och väntar  i gaten och så här hastigt kan reseplanerna ändras....nu är nämligen take off to London uppskjutet ca 1 timme pga dom kraftiga stormbyarna i London. Som tur så har vi så otroligt bra med tid mellan flygbytena på Heathrow så för oss gör det ingenting...synd förstås som har tight tidtabell och skall byta flyg. Så man får vara berädd på allt ...vi får hoppas vi inte blir i karantän ombord på Oasis of the Seas, hur fint fartyg det än är så skulle det vara trist att sitta instängd i hytten flera veckor.

Spänningen stiger när vi kommer att få gå ombord....men då man reser skall man ta allt som ett äventyr ondödigt att sörja över att flyget är försenat så länge vi inte missar flyget vidare till Miami...då kanske man kan börja bli lite smått irriterad.

Som tur så köpte jag en ny bok så jag har tidsfördriv.



Ha det bra ...fortsättning följer.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar