onsdag 3 februari 2021

"Nu är jag pensionär"

 Kan jag ta det lugnt funderar säkert många, ibland funderar jag själv också men som sagt jag kan nog. Denna vecka har verkligen gott i lugnt tempo , har inte haft något inbokat annat än att jag kört på kidzen och lagat mat det har varit mina sk måsten. För övrigt  har sett mycket på tv/filmer, varit ut och promenerat , sett på  inredningstips som jag tycker är så roligt och också inrett hemma lite smått.




 

Sen har vi lite funderat av och an över veckoslutet , Michelle och jag överväger att skippa hotell weekenden och hellre stanna hemma. Det var nämligen så att vi skulle ha åkt upp till Björneborg på lördag och övernattat på hotell i Yyteri men så började vi ändå fundera då vi nu är så nära att äntligen få skåpet fixat i sovrummet att vi hellre lagar det klart och sen en annan gång checkar in på hotell. Jag sa med Mikko att om han vill åka upp en sväng till Björneborg ( han är hemma därifrån) så kan han fast åka dit på en dagsutfärd på söndag och jag får fixa och vika fint i vårt nya klädskåp.

 

Idag for jag själv på en utfärd , körde till Uittamo och tog en förmiddagspromenad i rätt så friskt väder. Temperaturen visade runt -10 grader så det bet nog lite i kinderna. Men annars var det så vackert , fick en hel del fina foton. Skulle det varit lite varmare så skulle jag åkt och köpt en engångsgrill och satt mig någonstans och grilla men nu var det för kallt till det. Men vi går mot fina , ljusare tider så nog skall jag hinna med att sätta mig ner och njuta av grilldoft/grillkorv.


Kom hem efter min förmiddagspromenad och gottade mig till lunch med sushi och en film , men hann inte se filmen till slut för jag somnade. Tror fasen jag börjar hitta rutin i min lediga vardag nämligen att ta tupplurer på dagen. Finns ingen skönare än då man ser på tv ,film , läser och plötsligt inser man att nu fasen kastar jag pläden över mig en stund och sover. Men jag gör det med gott samvete , har nog jobbat och haft högt tempo i mitt liv så när  jag äntligen själv inser att man inte alltid behöver ha gasen i botten så lyfter jag  hatten åt mig själv att jag lärt mig att också kunna ta det lugnt.

Men jag känner nog mig själv att då den dagen kommer som jag äntligen får återgå till jobbet  så kör jag nog full fart igen och är inne i samma ekorhjul som före denna tid. Men nu har jag i alla fall haft tid att vila och njuta av lugnet och kroppen har som sagt verkligen mått så otroligt bra av det.

 

Men jag har lärt mig nu då jag varit så här mycket ledig att så här kommer livet i stort sett bli sen då min arbetskarriär är över och jag kallar mig pensionär. Kommer inte behöva rusa efter klockan , man kan göra vad man vill när man vill. Men tills dess hoppas jag ännu ett antal år kunna gasa på för min stora dröm är att ha resekassan fylld  när den dagen kommer. Ni vet Lissu har stora drömmar och som tur så kostar det inget att drömma , vem som helst får drömma att  fylla upp sin spargris men för det måste man jobba och gasa lite extra.

 

 Sen har jag börjat inse att fast jag hur mycket tycker om att jobba så tror jag nog också man vänjer sig av att vara ledig och får göra det som är roligt ,  tror det kan bli riktigt kul  när den dagen kommer att man får säga "Nu är jag pensionär". Allt har sin tid här i livet men tills dess så lever vi här och nu.





 



1 kommentar:

  1. Grattis till pensionen, jo man ska njuta av dagen ! Och att ha en möjlighet att ta en tupplur är en guda gåva. Själv fick jag ett brev på posten att min beräknade pensionsålder är 67 år och 3 månader och jag är 58 ! Jag har och valt att jobba deltid en tid just nu, och njuta dessutom sätter min hälsa stopp för mitt jobb (tumbasartros) och gubben blev sjukpensionär när han var 58, han är nu 62 och vi jobbar båda deltid, när det rigns att vi behövs, jag som vårdare för utvecklingsstörda och han jobbar för ett fastighetsbolag. Livet är inte alltid jobb och av pengar blir man inte lycklig heller och vem garanterar att jag behöver några pengar när jag är 67 år och 3 mån. Ha det gött och njut av vinter....snart får vi njuta av våren och sommaren. Jag älskar årstiderna !

    SvaraRadera