torsdag 3 juni 2021

Nu ska det sys sommarkläder

 Nu får man äntligen prata om sommar , i morron är det många barn som med lätta steg går mot skolan och hämtar betyget för att sen njuta 2 1/2 månad av sommarlovet. Här är det 2 st som denna vecka verkligen räknat dagarna och längtar efter ledigt .Tror det är behövligt med en lång paus nu efter detta konstiga år med studier hemma , sen tillbaka till skolan sen igen hemma , nu får dom lägga skolan ett tag på sidan för att göra just det som dom tycker är rolig. Hos oss är det sova och spela så jag får väl jaga på dom ibland så att dom lite hinner ut och njuta av solen.

Själv hittade jag på att börja sy just nu som det är superväder , det är så roligt att då jag börjar kan jag inte sluta. 

Hittade en tygbit som jag haft ett tag i skåpet som jag skall ha till en kjol så sydde den färdig på dagen. Det är en enkel modell med raka sömmar /gummiband i midjan och så är den klar.

Men jag nöjde mig inte med den , nej ville ha mera tyg så jag hoppade i bilen och kör till Jätti- Rätti för att se vad dom hade för sommartyg....slutade med att jag kom hem med en hel kass tyg som kostade ÄNDAST 5 euro hela kassen. Då är det inte någo små bitar tyg utan ordentligt stora så jag kommer ha skåpet full med sommarklänningar och hårdonitser som Michelle och jag tycker om att sy. Olika färger som matchar kläderna.




Har nämligen googlat på klänningar nu till sommaren men inte hittat någon som fallit mig i smaken så nu syr/planerar jag istället egna klänningar åt mig till sommaren. 

Så igår blev mitt saldo...kjol , klänning och 3 hårdonitser. I morron borde jag mig en sväng ut och njuta av solen men sen kommer jag börja planera följade klänning , skall också sy några sommarbyxor.




Roligt nu då vi har en maskin som fungerar och att den är framme hela tiden , för det är så trist då man förut skulle sy i köjet och plocka in den i skåpet efter varje gång man sytt. Nu har vi maskin i Michelles rum så där syr jag , hennes rum är störst så symaskin ryms bra där.





Kommer i något skede visa er vad jag sytt men nu tillsvidare kommer det lite bilder på tyg.

Nu skall jag packa mig ut till mitt sovrum (balkongen) , sover nog så otroligt bra ute ,  vet inte när jag kännt mig så här utvilad som nu. Plus att få vakna till fågelsång och solsken är inte fyskam. Men tror nog det också jan bli mysigt att sova ute då vi får lite sommar regn och dropparna smattrar mot balkong glaset.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar