söndag 20 juni 2021

Stugan tömd

Märker att sommaren är här och  det börjar öppnas upp för evenemang lite här och där. Detta veckoslut var det livat i Himos för dom ordnade V8 Summer meet där. Som tur så är min stuga en bit från Himos centrum så jag blev inte störd av en massa party people som firade hej vilt på fredag och lördag.

Undrade då jag såg en massa sk jenkkibilar igång i Himos så blev jag lite nyfiken och började googla och då stod det om detta evenemang. Nu inkommande veckoslut så drar dom igång midsommarfirandet med en massa bra artister , första veckoslutet i juli så är det Iskelmä festival och helgen efter det är det Jysäri festival och sen ännu i juli är det Truckers festival plus en massa andra evenemang. Det syns också på stuguthyrningen i Himos att just runt midsommar , Iskelmä, Jysäri och sen Jyväskylän ralli då är stugorna så gott som slutsålda. 

Jysäri är en festival som jag någon gång vill fara på men nu passar det inte för min stuga är uthyrd just det veckoslutet. 

Massor med bra artister detta år som jag gärna skulle se och som skulle ta mig tillbaka till 90 talet , många minns säkert Mighty 44 och låten This love Ain´t going on.....oj oj den har dunkat i högtalaren på en massa hemmafester i ungdomen plus en massa andra bra låtar.


 

Ni som var på mina hemmafester i ungdomen har ni någon speciell låt som ni ännu minns klart och tydligt som spelades??

Några som ALLTID spelades var Oh Susie med Secret Service och Lover Boy med Magnum Bonum plus en massa andra bra låtar....lovar att vinyl skivorna hade ett x antal repor i sig då alla ville vara Dj under kvällen. Men det var nog så härliga tider , minns med glädje tillbaka till ALLA fester som jag hade i mitt barndomshem.Tur att mina föräldrar bara visste om hälften av dom. 

Jag hade så tur att dom for ut ALLA veckoslut till stugan och ni kan ju gissa att jag var hastig med att meddelade kompisarna om FFV ( föräldrar fritt veckoslut).

Bokade nu min stuga färdigt för nästa års  Jysäri  och  skall nästa år försöka samla ihop gamla och nya vänner och så far vi alla upp till Himos på 90 tals party....spola tiden tillbaka x antal år och känna oss som ungdomar på nytt ...lite nitro med i bakfickan så orkar vi 50 plussaren nog också rocka ett veckoslut. Så lägg  Sommaren 2022 bakom örat så ses vi i Himos på Jysäri festari...eller hur ??!!

Då jag kom hem till  Åbo på kvällen så var Angelica och Robin här , dom hade varit med hunden på utställning så hann träffa dom en stund. Sen var det att smyga sig ut på balkongen igen och sova så att resten av familjen får  lugn och ro då snarkaren jag kommit hem från stugan.

 Nu är då stugan fixad att ta emot sommarfiraren och skåpen fyllda  här hemma allt från vinter rockar , skidhjälmar , lakan osv som jag nu tog med hem då jag tömde stugan. Det kan vara att vi åker några dagar till stugan i juli om den är ledig innan vi börjar köra upp till Lappland  men inget är planerat utan vi ser sen  vart näsan styr.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar