söndag 6 juni 2021

En gåva till mina kids.

En super härlig sommardag då skolorna slutar så gör vi helt annorlunda än vad många säkert gör , en stor del packade sig iväg till sommarstugorna för att njuta men vi packade iväg oss för en hotellnatt på Nokia Eden och njuter där. 

 


 


 

Då jag planerar göra något så brukar jag fundera ut ställen som vi hela familjen har glädje av och nu bestämde jag mig denna gång för Hotel Nokia Eden. Vi har inte varit där förut så det är roligt att testa nya Spa platser  för vi tycker alla om att få simma och njuta av pooler/jaccuzin.

 


 

 Angelica föreslog Imatra spa för dom hade varit dit och testat det men vi tyckte att det är för långt att köra för att bara stanna ett dygn , skulle ha tagit oss 4 tim 40 minuter att komma dit. Sen tänkte jag själv på Lohja Spa men där var det fullbokat  , hade tidigare lite snusat mig fram på Nokia Eden men inte då ännu slagit fast något. Det är ett ställe som ingen av oss varit och övernattat på så jag bestämde mig för det då där fanns lediga rum.







 

Så vi började köra dit på lördag förmiddag efter att kidzen fått sina betyg och Angelica och hennes team startade också tidigt på lördagen från Kyrkslätt. Då vi kom dit så åkte vi och söka take awaymat ( pizza ) och satte oss ute och hade picknick , vädret kunde inte ha blivit bättre  det var precis en sådan härlig sommardag som det skall vara då skolan slutar. Allt blommar och det är en av den finaste grönskan nu , synd att det riktigt snart är över detta vackra då naturen vaknar till liv.


 

Men märker själv att jag inte mera har denna brådska att rusa till stranden då det är en solig dag som jag hade förut ...då packade man ihop allt redan kvällen före och hade klockan och ringa för att man skulle vara tidigt nere vid stranden och se låg jag där och lapade sol hela dagen. Oj oj vad denna kropp har fått utsätta sig för solstrålar , kanske jag blivit lite försiktigare nu på äldre dar då hudcancern har ökat drastiskt. Men tycker nog om att sola och kan som sagt ligga hur länge som helst utan att bli rastlös , vet att många inte har ro att ligga och sola hela dagen.

 I alla fall då vi hade haft vår picknick så åkte vi till hotellet kl15 för då fick vi checka in , ville att vi är där i tid så hinner vi simma hela eftermiddagen och sen efter det gå och äta.

 Skall berätta vad jag tyckte om denna plats ( inget samarbete med Nokia Eden).


 

Check in löpte smidigt och folk följde reglerna bra , men en sak som jag faktiskt la märke till var att ganska få av hotellgästerna använde mask. Jag har nog hela tiden mask vart jag än rör mig och är noga med avstånd , handhygien. Bättre att försöka hålla fast vid dessa regler fast situationen ser ljusare ut för sen då jag skall iväg på resor så kommer jag ändå måste följa en massa regler då jag anländer till olika länder och tror att masktvång kommer finnas kvar länge efter det att gränserna öppnas.




 

Då vi checkat in så for vi till rummen...Angelica fick rum på 1:a våningen i och med att dom har hund och vi hade rummet på våning 4 och rum nr 403. Rummet var fint och rymligt men ni som är på väg till Nokia Eden så försök undvika detta rum för det var riktigt mitt emot hissen så det hördes rätt bra igenom då folk kom och gick hela tiden. Det var rätt så mycket folk nu då skolorna slutade och många börjat sin semester. Åker vi dit något tag igen så kommer jag begära ett rum längre från hiss aulan.

Sen mina åsikter om Spa/poolområdet. Luftigt och ljust och dom har rätt nyligen haft remont så det var fint/fräscht. Kunde inte ta bilder från Spa området då det var så mycket folk men tog några bilder då vi var och gick runt på hotellet för Spa taket var glasat så man kunde se ner till poolerna från våning 3 och 4. 

Sen hade dom också på golvet ett  fönster , Angelica och Jaromir var först med att prova , vi andra provade nog också att stå där högt ovanför Spa avdelningen.



 

 

Själva Spa avdelningen är super bra för barnfamiljer och dom fanns det massor av detta veckoslut ,  i och med att det är rätt stort och högt till tak så blir ljudnivån därefter så om man ville njuta av lugn och ro så var nog detta fel plats.

Här  fanns vatten rutschkanor , olika bassänger , barnbassänger , jaccuzin , ute pool , kall pool och det som vi gillade bäst var att dom varje timme la vågmaskinen på i stora poolen så vi fick gunga ordentligt. Skojade och sa att det kändes som jag skulle varit på Meriturva där vi brukar ha våra övningar för sjöpersonal och simmar i stora vågor. 


Så om man vill njuta av ett lugn och skönt Spa veckoslut tex utan barn så rekomenderar jag inte detta , då skulle jag själv nog hellre föredra Ruissalo Spa hotell. Nu sommartid är ju dessa hotell överallt i Finland säkert fullbokade i och med att folk ännu inte reser utomlands. För dom som vill koppla avså tror jag det är bättre att vänta till efter sommaren då skolorna börjar för då blir det lugnare på dessa hotell. Tycker det är så skönt att åka till Ruissalo Spa och simma mitt i veckan för då är där så lugnt, ofta är där några pensionärer och jag.

Efter att vi njutit av allt simmande så for vi till rummet och fixade oss färdiga för att gå och äta middag men där blev det flopp. Angelica bokade bord åt oss och vi kom dit 20.30  , vi kollade genom listan och vi ville alla äta en hamburgar tallrik. Vi var alla rätt så hungriga efter att vi simmat flera timmar så vi hoppades på att maten skulle komma någorlunda snabbt men nu får ni höra ...vi satt och väntade över 1 1/2  timme på maten!! Det var riktigt nära att vi skulle ha stigit upp och tackat för oss och åkt till närmaste hamburgar ställe och beställt mat. Ingen kom och meddelade något utan där satt vi snällt och väntade och blev hungrigare och hungrigare. 

När maten sen äntligen kom så var vi så  vrål hungriga att vi "kastade" i oss maten i stället för att äta lugnt och njuta , plus att då vi satt och åt  så började dom stänga och plocka undan. Alltså med andra ord en riktigt flopp plus att jag nog ätit bättre hamburgare än dessa. Men som tur så blev vi mätta och efter det ville gänget ännu spela Frisbee golf som fanns utanför hotellet , dom hade alla köpt åt sig egna frisbeen på dagen från Citymarket.

Efter denna dag med mycket program så var det så skönt att igen en gång få krypa ner i en hotell säng med crispiga lakan. Finns inte så mycket bättre än att som mamma få njuta av hotellnätter och glömma alla vardags sysslor , där jag får njuta av att vara lat och att någon passar upp mig...för mig är det lyx. Ni vet nog vid det här laget att resor och hotellnätter på Spa:n är min stora passion. Som avslutning på kvällen fick vi njuta av denna fina solnedgång.



På söndag åt vi en smarrig hotell frukost  och när vi checkat ut så åkte vi till en mysig simstrand i Nokia , vi var där någon timme och simmade i en härlig sjö innan vi körde mot Åbo . 

 

På hemvägen vek vi av i Sastamala ( fd Vammala) och körde runt , positivt överraskad av denna plats . Så fint med vatten omkring och stället var större än vad jag hade tänkt mig. Vi for en sväng och såg på en kyrka ( Tyrvis St Olofs kyrka) som många kanske känner igen i och med att den 1997 blev offer för att en pyroman tänt eld på kyrkan. Dom hade just fått kyrktaket färdigt då något la eld på allt  ,men dom bestämde sig att med ny talko anda hastigt bygga taket på nytt . Liten och fin kyrka, ibland är det roligt att besöka kyrkor då man kör runt i Finland det finns så många fina sådana i vårt land.

 



 

Här ser ni min smarriga Kinder cheesecake som jag bakade åt kidzen , vill med denna sommartema kaka och detta veckoslut önska dom ett super härligt sommarlov. Nu skall ni njuta av denna sommar för det är ni värda efter ett annorlunda skolor som ni var med om tack vare coronan. Likaså önskar jag Angelica lycka till i framtiden och grattis till din examen.

 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar