torsdag 17 juni 2021

Sjöng 3 timmar

Ni som följer mig här på bloggen vet ju att jag är riktigt passionsresare , kommer jag mig inte ut i världen så rör jag på mig här i Finland. Jag skriver om att jag tycker om att resa med familjen men trivs lika bra att också resa ensam och nu skall jag igen poentera vad som är skillnaden då man är ett helt gäng och resa och bara jag.

Ingen ville komma med till stugan nu till veckoslutet men jag ville hit och var också lite tvungen för skall fixa stugan innan gästerna kommer i sommar som jag berättade tidigare.

 Nu skall ni då få läsa om hur en bilresa gå hit om man är hela family eller bara jag....då vi alla kommer hit så brukar jag och Michelle sitta bak ,  ibland vill Jaromir sitta bak om han är trött och vill ta sig en tupplur . För det mesta är det Mikko som kör då vi alla kommer hit. 

När vi är alla i bilen så skall man ta hänsyn som sagt till att alla trivs och har det bra så därför är det super skönt ibland att få köra hit helt ensam och ha hela bilen för mig själv. Lastad med mina prylar och takten är just så som jag vill ha den. Stannar jag någonstans för att tex ta ett foto så är det inte tre andra  som sitter och pustar, stannar jag och tar mig en kaffe så är där inte heller tre andra som sitter och pustar och pricken på i är att jag kan höra på vilken musik jag vill , hur högt jag vill och jag kan sjunga så högt jag vill.

Det var så roligt då jag meddelade hem att jag kommit fram och Mikko frågade hur resan gick så svarde jag så här.....den gick toppen och  jag sjöng på fullt i 3 tim . tror som sagt dom inte i tre timmar skulle orka höra på den musik jag spelar och ännu till att jag sjunger med i varenda låt. Ibland om jag kommer enam upp på en fredag kväll så har det blivit tradition att lyssna på Retro Perjantai i bilen men oftast kommer jag tidigare  upp hit då jag är ensam. Nu får jag i morron lyssna på Retro Perjantai i stugan.Titta så fint syrenen blommar här just nu.


 

Då jag kom hit så körde jag via Jämsä och tog mig en kopp kaffe ,  konstigt hur kaffe smakar gott så här sommartid då man kan sitta ute och dricka , hade länge paus som jag inte alls drack kaffe men nu blir det i rimliga mängder.

Sen innan jag körde till stugan så for jag via min favorit butik Löytötex som finns här i Jämsä , behövde köpa toapapper och hushållspapper till stugan och måste ju gå via klädavdelningen och  där hängde dom ...två så otroligt fina ( min stil) sommarklänningar i rosa med blommor. Jag bara måste rusa och prova dom och där stod jag i provrummet och visste dom här måste absolut få komma med mig hem. Alltså har hela sommaren sett på nätet på en massa sommarklänningar och inte direkt hittat någon jag gillar och så helt plötslig då jag minst anar så kom dessa två klänningar emot mig utan någon förvarning. 

Brukar ofta köpa mina kläder från  Usa då jag är dit men nu har det varit en paus med att få resa dit plus att jag just nu är inne i en fas då jag älskar blommiga och färggranna sommarklänningar. Dessa klänningar är i så härligt tunna material så dom är lätta att packa ner i reseväskan sen då jag skall och njuta av solen i Florida eller Californien.

Tog också med symaskinen/tygen till stugan och skall nu då jag är ensam på kvällen sitta och sy lite kläder. Då jag är ensam här  kan jag göra sådana saker som jag tycker om och då man syr så är det skönt att få vara ensam och koncentrera sig bara på det och inte mitt i allt stiga upp och börja laga mat åt hungriga familje medlemmar.



 

Då jag kom fram till Himos så brukar jag ofta köra via Länsi rinteet / Pohjois rinteet ,  där var så grönt och fint i backarna , vintern är ett minne blott. Är nog så otroligt hur det går fort , tyckte vi just susade ner i dessa backar och nu har  vi redan nästa veckoslut midsommar sen är det bara ca 4-5 månader tills dom sakta men säkert börjar göra i ordning slalombackarna för kommande säsong. 

 


 

Är alltid lika lycklig då jag öppnar dörren till denna stuga och tänker ofta att det nog var någon mening att jag just här skulle köpa en stuga. Tänk vad skönt i framtiden att ha en plats med alla bekvämligheter för tyvärr blir vi äldre dag för dag om vi sen vill eller inte och nog är det så bekvämt att komma fram med bil till stugan , ha alla bekvämligheter och det att vi  kan komma hit året runt. Visst var det en massa tankar som snurrade då jag blev permitterad och en av dom var ju min fina stuga. Men hade då bestämt mig att om det skulle gå så illa att jag skulle mista mitt jobb så skall jag inte mista denna stuga , håller i den med tänder och klor. Nu börjar det ljusna med denna corona och också för oss sjömän ser det ljusare ut i alla fall nu för tillfället.


 

Sen kan jag ännu inte få in i min lilla ärthjärna hur  jag förr varit så emot att ha en stuga med alla bekvämligheter , nu skulle jag  absolut byta bort detta. Behöver inte mera fundera om det finns regnvatten i tunnorna så vi får bastuvatten utan nu bastar jag varje dag och har rinnande vatten hur mycket som helst. 

Satt länge in på småtimmarna efter att jag bastat och bara njöt av allt detta jag har omkring mig , detta har jag fått jobba hårt för för att få. Gav mig själv en stor klapp på axeln och tackade mig själv att jag orkat slita för att få denna stuga som vi alla i familjen älskar.

Nu skall jag njuta här över veckoslutet och tanka god energi med mig hem som denna stuga ger mig. Är super glad att också andra vill hyra och  ta del av denna fina stuga året runt och tanka god energi med sig hem.

 God natt.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar