måndag 28 juni 2021

Midsommaren på Grace

Torsdag , måndag ,onsdag , morgon , kväll Stockholm eller Åbo... hör ni efter denna arbetsvecka så vet man nog inte vilken dag det är , om det är morgon eller kväll eller om vi är på väg mot Sverige eller Finland det som jag i alla fall vet är att midsommaren är över för denna gång. Snabbt var den igen förbi och då man jobbar så har man inte samma midsommarstämning som då man är ledig och kan  koppla av till 100%.

 




 Men inte var det fy skam att jobba heller ,  vi hade både midsommarstång ,björkar som prydde Grace och så blev vi bjudna på midsommar middag. Tänk vad skönt och få sitta ner i färdig dukat bord och bara gotta sig.

Nedanför ser ni Jaromirs och Michelles alkoholfria sommardrink från restaurang Vogue.

 


 Sen hade jag min family med på marathonkryssning dvs dom gjorde 3 kryssningar. Vi är nog familjen som älskar att kryssa både här i hemknutarna och i Karibien.Skulle inte  vara så tokigt att någon gång  kryssa i Asien med start i Singapore och se dessa stor städer där. En stor drömkryssning har vi ogjord och det är från Hawaii till Sidney/Australien via franska Polynesien.

 






 

Mikko sa då dom hade denna kryssning över att han kan bra komma och kryssa 1 vecka på Grace, alltså denna skärgård sommartid är ju så otrolig fin och tänk att kunna sitta här på deck och se ut över dessa vyer som passagerare är nog inte fy skam. Har själv alltid tyckt om att vara på sjön sen jag var liten så denna arbetsplats passar mig utmärkt plus att jag får sk resa/kryssa som jag älskar på min arbetsvecka. 





 

Vi skall nog något tag komma och kryssa med Grace då jag är ledig så får kidzen ta med sina kompisar och så får jag vara passagerare. För nu då familyn var med så inte hann jag så mycket umgås med dom då jag skulle jobba och mellan varven måste jag också hinna sova så att jag orkar jobba med detta tempo som vi nu har...det är tufft kan jag lova plus att vi måste ha mask på hela tiden här ombord förutom i egen hytt och när vi äter. Så det blir svettigt kan jag lova då vi jobbar.

Vi hade till midsommaren så otroligt med passagerare så vi satt nog ingen av oss och rullade tummar. Men jag har själv valt att tacka ja till mitt sk "sommarjobb" och som jag ofta säger så visst är det alltid roligare att få en full lön än att gå hemma permitterad. Ni känner ju mig ...jag har ju tusen planer och till det behövs det pengar att få dom uppfyllda och lön får jag av att jobba...så enkelt är det. 

 




Nu skall jag plocka in lite foton från Midsommaren 2021 ombord på Grace. Hoppas alla  har varit nöjd med  midsommarveckoslutet och fått umgås med härligt sällskap , god mat , midsommarbastu och  kanske någon god svalkande dryck i sommarhettan. Nu får vi igen vänta ett år tills vi får planera nästa års midsommarfirande men tills dess kommer det ju en massa andra härliga storhelger där man man kan pynta och få stämningen på top....som tex Halloween som är en av mina storfavoriter. Sen kan man ju också när som helst pynta till det lite extra och fast njuta ett helt vanligt veckoslut.

Försök njuta till max nu av denna sommar för igen än gång så är den hastigt över. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar