tisdag 13 juli 2021

Har en egen laddnings stolpe

Så blev det äntligen tisdag och jag tackar för mig för ett tag framåt  skall nämligen semestra 3 veckor. Jag skulle som sagt hellre ha velat spara min semester till senare då jag kan börja resa för nu har jag varit så mycket permitterad så skulle nog ha kunnat jobba. Sen förstås ä det ju roligt nu då vi alla är lediga tillsammans så kan vi ju göra en massa roliga grejer och vi skall börja med att åka ut till vår sommarstuga på onsdag för dom har lovat så otroligt fint väder och värmebölja just sådant väder som passar mig.Jag har börjat tycka om vinter men sen då det är sommar så skall det tammetusan vara varmt och solig.



 

Då jag gick över landgången så var det med lätta steg jag trippade iland , har varit en vecka med mycket jobb , kroppen har nog satts på prövning och lovar att armarna ibland känts som spagetti av allt lakan rivas , bäddas , städas och där emellan skall vi hinna till olika restauranger och hjälpa till att plocka disk/diska så lovar att det nog finns att göra. Skötte om svitarna på deck 7 denna vecka och sen har vi 2 svitar på deck 8 som sköts av en annan och dom har varit fullbokade varje dag.

 



Jag hade skckat inköps lista åt Mikko på dagen då han nu har semester så jag tänkte att han kan handla allt vad vi behöver med på onsdagen till stugan så behöver vi inte sen stressa men det innan vi startar mot Dalsbruk.

Dom kom och sökte mig till hamnen och jag tänkte att skönt att äntligen få åka hem och kasta upp fötterna på soffan efter att ha gått otaliga steg denna vecka och tänkte att allt var färdigt handlat. Tror ni det var så ....nej , inget var färdigt utan Mikko hade inte åkt och handlat utan då jag kom hem kl 21 så var det att föra kidzen hem, kolla kylskåpet och se vad mera som skulle köpas  och så for vi tillbaka till Kuppis Citymarket med Mikko som är öppet dygnet.

Nu måste jag lite skryta , det är nog inte många som skulle klara av att ha jobbat 73,5 timmar i det tempo vi gör  och  lugn som en filbunke åka och storhandla inför kommande stugdagar direkt efter arbetspasset och komma hem släpande med massvis med matkassar kl 00.30 på natten för att sen packa in allt i kylet , packa upp arbetsväskan , börja packa ner inför stugresan och sen snurra det 2 maskiner byke på natten...kl 03.00 tog jag kväller och somnade riktigt skönt ute på balkongen. 

Hittade min egen stolpe Virta i Skanssi , dit kan jag fara och ladda min egen akku sen då den börjar ta slut så far jag fast 3 på natten och gör stuginköpen nästa gång..

 

Undrar om jag fått solsting men ärligt talat så faktiskt längtar jag ut till skärgården nu i denna värme bölja. Just nu finns det nog inget skönare  än egen strand där man kan hoppa i plurret naken och inte behöva spendera dessa sommardagar på en allmän strand med tusen och åter tusen högljudda människor  plus att nu när tempen visar +30 så har vi bestämt att nu gör vi inget annat än njuter med att lata och simma då vi väl kommer fram. Vi hinner nog fixa och trixa sen då det blir svalare dagar på vårt arbetsläger.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar