torsdag 22 juli 2021

Levi Spa...värt att besöka.

 Ni vet alla hur mycket jag tycker om att fördriva tiden på ett Spa och därför tycker jag det  passar så bra med en Spa dag till födisprensent åt mina kidz  då kan vi hela familyn njuta av det och ha roligt tillsammans.

Har några år i rad gjort så att vi besökt olika Spa och sen övernattan på hotell då dom har födelsedag. Detta år firar vi deras födelsedag i Levi Spa och övernattning blir i stugan som vi har hyrt för en vecka.




Dom öppnade Spa klockan 13 och vi ville vara där i go tid för det var ingen tidsbegränsning så vi kunde vara där och njuta hela dagen. Tror att en del Spa:n har på det viset sommartid att man får simma där utan tidsbegränsning.

Levi Spa ligger i centrum så det är rätt så nära från vår stuga , vi rör oss här med bil men man skulle klara sig ganska bra med cykel sommartid om man tycker om att cykla. Förstås om man vill se lite mera som vi vill göra så är det nog bäst att ha bilen med.

Torsdagen var Spa dag , vi hade ingen annat intryckt i kalendern den dagen men innan vi nästa vecka bilar hemåt så skall vi hinna med Pallas, Ylläs och Rovaniemi.

Lite om priser här på Spa....för vuxen var det 15e och 4-14 åringar var det 10 e och sen fick man också använda träningskuponger (liikuntaseteli) och man fick som sagt vara och simma ända tills det stängdes kl 21.

Hur såg själva Spa ut och var jag/vi nöjda med det ....jo det var vi verkligen. Nu är det synd att jag har inga foton från Spa  men skall försöka beskriva och sen kan ni också googla.

Omklädningsrummet var rent och fint  , lika så hela Spa området var otroligt rent och fräscht. Skulle aldrig ha trott att det är byggt för 30 år sedan men 2009 gjorde en stor remont  enligt google. Det är faktiskt jätte fint därinne och temat är natur ,  finns stenar , växter , fina bassänger , jaccuzin inne men också ute finns det två jaccuzin och en pool. Säkert fint vintertid att sitta ute och bubbla och se på norrsken.

Detta Spa kommer vi nog besöka igen när vi kommer hit nästa gång , vi var alla positivt överraskade...ett stort tack till Levi Spa för bra service och trevlig personal. Detta är inget samarbete med Levi Spa utan jag vill själv gärna berätta om detta ställe ifall någon är på väg hit upp.

Vi börjar få en del Spa:n kruksade på vår bucket list här är alla Spa som jag/vi besökt

* Ruissalo Spa ( Åbo)




* Holiday Club Caribia (Åbo)

* Lohja  Spa   (Lojo) 



* Katinkulta  ( Vuokatti)

* Levi Spa   ( Levi , Lappland)



* Nokia Eden Spa (Nokia)




* Spa hotel Rauhalahti (Kuopio)

* Flamingo Spa ( Vanda)

* Yyteri kylpylä ( Björneborg)




...för att inte tala om det fina Spa ombord på Viking Grace med dom stora fina fönstren där man kan sitta i jaccuzin och njuta av den vackra skärgården. Det blir som en levande tavla att sitta och titta ut då fartyget rör på sig. Har haft turen att få jobba somrarna på Grace Spa men sen kom coronan och förstörde allt och Spa stängdes.





Efter att vi var färdig med Levi Spa så avslutade vi dagen med Kotipizza och sen kan ni säkert gissa att vi somnade gott av allt simmas , bubblande i jaccuzin och bastu bad , min storfavorit blev Kelobastun. En trött men lycklig familj hade en super rolig dag.

Avslutar inlägget med att berätta vilka av dessa är mitt favorit Spa och det är Ruissalo Spa med den motiveringen att det är litet, mysigt och lugnt i alla fall då som jag varit där. Ruissalo är för övrigt en fin plats att besöka , otroligt fin natur.

På delad andra plats kommer Yyteri och Levi Spa . Yyteri Spa med den motiveringen att den ligger på ett ett så fint ställe nämligen Yyteri Beach och Levi Spa med den motiveringen att dom hade mycket natur element som tema , rent och fräscht. Vill gärna också uppleva Levi Spa vintertid /kvällstid med alla fina lampeffekter och ett hopp om att kunna sitta ute i jacuzzin och se på Norrsken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar