måndag 5 juli 2021

Med talko anda får man mycket gjort.

Nu kommer det en uppdatering hur det var att vara på arbetsläger på holmen där vi har stugan som ligger lite utanför dalsbruk där jag växt upp.

 

Efter många års paus så var vi tillbaka på ön och det var väl lite tack vare min äldsta flicka som jag fick fart på att åka ut dit igen. Hon och hennes pojkvän har fått upp ögonen hur skönt och avkopplande det är med stugliv vid havet så vi passade på att åka dit och se vad som nu måste fixas för att få tillbaka det normala istället för en igenväxt djungel. 

Får ofta frågan att varför vi inte är här på stugan då vi har så fint ställe att vara på, orsaken har väl varit att vi blivit bekväma av oss och vill ha ett ställe där vi kan koppla av och njuta , detta ställe är sådant att man hela tiden måste hålla på att fixa för att det skall hållas i skick. Vår vardag är redan tillräckligt hektisk likaså våra jobb så när vi väl är lediga så vill vi ha ett ställe dit vi kan åka och koppla av och visst är det skönt med stugan i Himos där det finns alla bekvämligheter. 

 
Vi har delad tomt med mina släktingar och dom har skött sk sitt revir uppe runt deras stuga medan vi  inte varit dit på många år så Angelica och Robin hade nog fått röja ett bra tag innan dom kunde röra sig runt vår stuga. Bryggan är ju helt till skit så det är följande projekt som måste fås gjort. Bastun är heller inte i bästa skick så den måste också ses över plus allt annat bråte som min papse samlat på sig under åren och sen bara lämnat dit och ligga överallt. Nu jävlar annamma skall det röjas bort så det blir ordning på torpet.

 Ni undrar säkert om vi kommer fara till skären ännu den här sommaren och det skall vi nog göra. Mikkos sk vedhus som han började bygga på den tiden vi var mycket där fick pojkarna så gott som färdigt denna gång så snart får vi flytta veden dit. Sen började jag skura terassen och meningen är att få den inoljad denna säsong ,buskar har kapats, trampolinen och en gungställning skall också plockas ner så det börjar nog ta sig sakta men säkert.

 

 
 
 
 

Mycket att göra på ett sådant ställe som vi har därför skulle det inte alls ha varit fy skam om denna stuga funnits på en bergsklack men man kan inte få allt här i livet men  som sagt  vi får hoppas att Angelica och hennes team vill börja vara mera här så det hålls i skick. Med talko anda får man mycket gjort.



 

Simma , sola och lata i hängmattan  hann vi nog också med , härligt att bara kunna hoppa i havet då det börjar bli för varmt. Hemma måste man först packa , hoppa i bilen och åka till stranden innan man kan simma.




 

Hade  planer att försöka få någon att vara i min stuga  och intresse har också funnits men nu ser det ut som vi själva och Angelica med sambo kommer försöka få i skick platsen. Visst har det snurrat tankar att sälja min del men sen vet jag också att en sådan plats vid havet  får jag inte igen om jag gör mig av med min del.Nu tar vi den här sommaren och fixar så mycket vi hinner och sen ser vi en dag i taget vem som vill vara där. 



 

 Himos stugan kan jag ha uthyrd på sommaren då det ordnas så mycket olika festivaler där och vi kan fast vara i den här stugan vid havet eller fast hyra sjömansunionens stugor och se oss omkring i Finland. Allt passar denna rörliga familj.

 





 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar