fredag 16 juli 2021

Snabba svängar

Visst är det lite småmysigt att vakna upp om mornarna av ljudet från båtmotorer istället för väckarklockan. Har nog varit så otroligt fint väder , vill inte att detta ska ta slut på länge än , får gärna vara så här tills vintersäsongen börjar.

Att få sitta ute på terassen och dricka morgonkaffe när det egentligen är  lunchdags , med andra ord det inga tidtabeller som gäller här . Vi vaknar sen då vi vaknar , äter sen då vi är hungriga , solar och simmar hela dagen för att där emellan igen ta sig en tupplur. Så här skall det vara då man är ledig. 

Inga alger har vi här på stugan så vi kan simma hur mycket vi vill och det gör vi också kan jag lova. Vi och en hög med simleksaker finns i vattnet och roligt har vi.


 

Vi har en liten snurrebåt här i stranden som min pojke brukar köra och igår for vi runt udden och sa hej åt en fd granne som bott i Tordalen då som jag ännu bodde hemma. Vi tog inte iland utan växlade några ord , roligt att träffas Raija efter så här många år. Kommer iland på kaffe nästa gång.

Vi har en hel del bekanta här på denna holme så det är roligt efter en lång paus som vi haft att nu igen återses. Glatt och trevligt gäng finns här men också mycket nya stugägaren , man märker att stugförsäljningen och stugbyggande verkligen ökat , finns inte  många lediga holmar mera som man helt apropå kan ta iland på som förr . Minns då jag var liten åkte vi ofta på någon dags utfärd till någon holme för att simma och grilla. Likaså tält fanns det på var och varannan holme förr , nu är det en massa fina stugor som pryder dessa holmar.

Sitter här och följer med dessa båtar som kör  förbi det är inte många sk mindre båtar man mera ser av ...dom som vi nu sett mest av är Buster i den större klassen plus olika varianter av tex Minor och Targa för att inte tala om Jetski som här dagligen susar förbi. Vi satt just och pratade med Mikko om båtar från förr och då var dessa  pulpetbåtar som vi har parkerade i vår söndriga brygga på moderna ...turkosa , oranga , gröna osv.

 


 

Har själv aldrig tyckt om Buster men men ju mera man ser dom köra förbi så skulle det kanske inte vara så tokigt båt men då krävs det en lotto vinst. Förstås till först måste absolut bryggan fixas  innan vi kan börja fundera på båtar. Läser nån detta som vet någon som är duktig på att fixa bryggor meddela gärna mig eller om det finns någon som vill komma på brygg talko så är ni mer än gärna välkomna. 

Som jag sa på Facebook så har jag nog antagligen fått solsting för nu plötsligt vill vi ju inte ens bort från denna holme , vi hade planer att åka hem nu på lördag men som det nu ser ut så blir det söndag. Det som nu känns roligt är att flera deltar i sådant som måste göras här och det inte bara är Mikko och jag, tack till Ankko och Robin att ni vill dra ert strå till stacken.

 Sen på söndagen hastigt hem och packa upp , tvätta och packa ner för att tidigt på måndag köra mot Lappland men vi är vana med snabba svängar och behöver inte så mycket tid att växla vårt program. Nu njuter vi av stugan och på måndag växlar vi om och njuter av Lappland , inga problem för restokiga familjen Virta.

En del av gänget for till Dalsbruk och jag skall smyga mig ner och ta en simtur , sen ligga och njuta i solstolen. Alla ni andra som njuter av sol och värme nu skall ni verkligen ta vara på chansen för hastigare än vi tror är detta toppen väder över.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar