söndag 18 juli 2021

2 års kalas

Lördagen bjöd igen på värme och solsken. Skulle gärna ha legat i solstolen men det blev att hjälpa till då Robin började greja med bryggan. Det blev på ena sidan lite profesorisk lösning tills vi kommer på en lösning hur den skall byggas , när den skall byggas och förstås kolla priser på virke. Nu har ju prisen på virket stigit så otroligt och det lär vara svårt att få tag på terass/brygg virke. Alla vill bygga nu då man inte kan resa.



Dit for hela dagen då vi fixade bryggan och medan jag for upp och diska så kom det bekanta förbi stugan...Anneli och hennes team kom och säga hej förrän  dom for mot Högsåra. Roligt att ses i förbifarten , vi tar om det med bättre tid något tag.



Då vi fick vårt profesoriska bryggprojekt klart så tog vi kväller och lade eld i bastun. Mikko och Jaromir for en sväng och prova Jaromirs nyakastspö innan bastun blev varm. När dom kom tillbaka hade Jaromir fått en abborre.




När vi sen alla hade bastat klart så hade Angelica och Jaromir dukat upp så mysigt på terassen , det blev hemlagade hamburgaren , kall cola  och ostbricka. Jäkla hur det smakade gott att sitta ute och äta. Efter att vi fått magarna fyllda så var det inte många som orkade hålla sig vakna utan det blev god natt.

Idag (söndag ) var vi bjudna på 2års kalas , Angelicas hund Winston fyllde år så det blev kaffe och tårta ute på terassen. Efter det fixade pojkarna färdigt dörren i vedhuset , jag började städa och packa ihop för att åka hemåt och resten av gänget simmade och latade i solen.







Skulle gärna ha legat hela dan i min mysiga hängmatta men men det fanns tyvärr ingen tid för det. Men vi ska nog komma till stugan ännu innan vi välkomnar hösten så kanske det blir lite tid för hängmatts häng.



Nästa gång skall vedhuset få färg och sen skall jag röja bort enbusken som vi kapade som var framför terassen , nu blev det verkligen fin vy från terassen. De händer på vårt arbetslägrer , får se om vi snart blir sysslolösa då vi jobbar så hårt och vi plötsligt har allt klart. Men roligt att se att det ändrar och kommer nog bli fint .




Vi var hemma närmar kl 23.30  , sen var det dags att packa upp ,  tvätta byke  och packa ner lite andra kläder som passar Lappland , sen vill jag alltid  ha allt på sin plats och hemmet fint då vi lämnar det för finns inget härligare än att öppna dörren till ett städigt hem efter våra reseäventyr.

Då jag hade allt klart så började klockan närma sig 3.30  och klockan ringer 7 så det blir inte många timmar sovas förrän det blir take of to Levi/Lappland. Men nog skall jag säkert hinna ta mig en tupplur då vi har ca 12 timmars körväg upp dit.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar