fredag 10 april 2015

Lärt mig ett nytt ord !

Så var en arbetsdag förbi igen och en dag närmare min lediga vecka.Har idag mycket funderat på ett ord som  en arbetskompis lärde mig (tack M ) och detta ord är....resebaksmälla eller på finska matkakrapula....ett ord som verkligen passar åt mig.
Har ofta funderat då jag kommer hem från resor och känner mig deppad för att man måste lämna allt det härliga bakom sig.. att vad skall man kalla en sådan känsla då typ kroppen värker efter längtan tillbaka...men nu vet jag... jag har en ordentlig resebaksmälla..och lovar att den inte går över med burana och en glimt av solen nu och då och en temepratur som för tillfället inte tillåter bikini här i Finland.
Försöker glädja mig att våren/sommaren är på kommande,läser på fb hur alla börjar planera sina stug veckoslut och är i startgroparna i väntan på sommaren...men min resekrapula vill på inga vis försvinna...nej tycker den rentav blir värre.Finns ingen jippii känsla som jag brukar ha i väntan att få packa väskan och styra nosen mot en stugweekend med bastu och dopp i havet och bara njuta.
Men som tur så finns det ju data så jag kan klicka och surffa runt på olika resesidor och njuta av alla härliga resemål som världen bjuder på och så läser jag resebloggar och på det viset få lite lugn i kroppen.
Pratade just med en arbetskompis som kommit från Thailand  för ca en vecka sedan och hon var i samma situation...längtade redan tillbax och satt och kollade in nya resor ...ja så är det då resande är så förbannat roligt och ger en så härlig känsla i kroppen att få se något annat en bara vardagen...det piggar upp!
Det blir att subtrahera,addera,multiplicera och dividera nu en tid framåt....så nog skall jag väl få bot på min resebaksmälla på ett eller annat vis.
Nu gäspar fötterna och ögonen är trötta efter en lång arbetsdag...nu blir det go natt till er alla!!
Fötterna är trötta..go natt!!

Mina ögon känns så här.

Addition,subtraktion,division,multiplikation.....

Inga burana hjälper ..nej!!

Resebaksmälla dräkt...dra en sådan över huvudet då det känns som värst och dröm dig bort!!!
 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar