onsdag 23 december 2015

Leksaker och dynvar.

Först måste jag lite ta upp ämne leksaker...alltså helt otroligt hur leksaker är dyra här i Finland.
Min flicka önskadetill julklapp den nya versionen Monsterhigh dockan som är större än den vanliga och i Usa hittade jag den på rea för ca 20e....såg vad den kostade här i Citymarket...jo 60 euro...uups!En annan Monsterhigh som jag köpte betalade jag ca 7 euro för här kostar den runt 45e.
Sen en bil som är pop som hör till Uglypetshop serien..kostar här över 35e...i Usa är den runt 17e.
Sen skulle min pojke vill ha hit produkten typ ett bräde som man står på så far den fram(läste nånstans att dom lätt  kan börja brinna)...frågade av han vad den kostar ...typ över 500e  ( i usa ca 250e )...men inte skulle jag ha köpt åt honom ett sådant....det är pop nu men snart är den boomen över.Men nog verkar folk  köpa oberoende kosta vad det kosta  vill.....oj oj vad det klirrar i kassorna så här juletider!!
Ett annat sparknep jag gjorde idag....behövde gråa dynvar ...dom som jag hittade var för mörka och 5e/st ...så då jag for till Citymarket kollade lakan och just precis sådan färg  jag vill ha så jag köpte ett grått underlakand för 10e och fick 5st dynvar...fick två färdig sydda nu på kvällen.
Så ni skall snart få se hur mysigt vi kommer att sova efter julbastun och julmaten på torsdag...oj va jag gillar supermycket mina nya (jul)påslakan...skulle kunna sova hela tiden :)
En sådan betalade jag 7e för i usa....här ca 45e
 
 
Den kostade  20e i usa.....60e  i Citymarket
 
En sådan får du för ca 250 e i usa
 
Här skall det bli dynvar.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar