onsdag 16 december 2015

Som på film!!

Vi var med om en grej som som vi nog inte i första taget kommer att glömma.
Vi hade bestämt med M att före vi åker iväg på kryssning så vill vi bjuda våra vänner A&M ut och äta som tack för att vi fått bo hos dem.
Vi sa att dom fick  välja något bra ställe med go mat....så dom tog oss till en Japansk restaurang.
Vi blev vänligt mottagna och förda till ett bord där  " köket" var i mitten och vi fick sitta runt föratt se då kocken skulle laga vår mat.Det var verkligen med spänning jag och M satt där och väntade vad som skulle hända för detta har vi inte varit med omtidigare.....bara sett på film då dom lagar maten så här.
Först kommer servitrisen och tar vår mat beställning och går iväg då vi beställt klart....edter en liten stund kommer kocken  med sin hjälpkärra full lastad med råa matvaror som skall lagas rakt framför oss...spännande.
Han började med att hälla olja på stekbordet och det flammade upp en ordentlig eld (det hörde till programmet) sen började han i tur och ordning tillreda vår mat...häftigt...han berättade och pratade och skojade allt om vartannat ..supertrevlig kock!Han lagade lökringar skar dem hur snabbt som helst,vet inte ens hur han fick dom på varandra och det kallade han till "Vulkano"....och la lite olja igen och tände på inne i lökringarna (svårt att beskriva)  men det var skithäftigt.
Det tog inte länge så hade vi alla vår maträtt framför och kocken tackade och tog sin hjälpkärra och for .....det var så super go mat att oj oj .....dit vill jag absolut igen då vi far till Florida nästa gång.Om jag minns rätt så var detta en kedja... så denn bordefinnas på andra platser i Usa och inte bara Florida.....rekomenderar verkligen ni gör ett besök på en sådan restauramg om ni besöker Usa.
Tuusen tack A&M för att ni tog oss till ett super ställe och vi fick en kväll som vi aldrig glömmer.....tack tack tack!!
 
Matlistorna framför.

 
 
Förrätt.
 
 
Vår trevliga  kock.
 

Ett ordentligt eldmoln före han började laga maten.




Här placerar han lökringar som enVulkan....


....fyller den med olja...

...och tänder på...häftigt.




Räkor och bläckfisk

Här går det undan...


....full fart på stekspadarna

Maten är serverad ...

.....och så tog han en kall öl till det......jag tog vatten on the rocks ;)





4 nöjda och glada matgäster.



Jag och superkocken:) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar