torsdag 30 januari 2020

Pappa rapport


Tack till alla som läste mitt inlägg igår och ger mig det stöd som behövs får det är nog inte lätt att skiljas från en kär familje medlem....lilla gulle Majsa. Ännu finns hon med oss men kommer nog  berätta med tunga bokstäver sen då hon somnat för gott. 

Sen är det inte bara Majsa som gör mig ledsen utan jag kämpar ju så enormt med mina sista krafter om att få boende åt pappa...men NEJ !! Han håller helt på och tynar bort där hemma ...alltså jösses hur han har magrat men inte undra på då det inte finns någon som hinner övervaka om han får i sig någon mat. Dom gångerna ja hinner dit på min lediga vecka får jag alltid kasta bort hans torra smörgåsar som är oätna och ibland är där en hel portion torkad mat på tallriken då jag kommer som jag får kasta bort.

Men mediciner kan dom nog mata i han och sa till om det att det kan ju inte vara häsosamt att han bara äter mediciner och ingen mat.
 
Försökte senast idag förklara åt distrikt sköterskan att det går ju inte i längden att ha det så här ....han kommer ju dö där hemma på soffan. Han bara ligger där och orkar inte göra något...han slipper inte ens mera till toaletten själv. Så fick jag då igen samma svar som alltid...han är såååå bra , vi tog just alla världen och dom visar precis så som dom skall .  

Då röt jag till och sa att nu slutar vi tala om dessa värden och  tar istället och ordnar en ny palaver här hos min pappa och ni kommer och ser med egna ögon hur "braaaa" han är...punkt och slut. Ja siddu då det skall gå via tuuusen instanser innan det börjar hända något.

Nu skall han då vara en vecka på intervall och dom skall se hur det går där, sen skall läkaren skriva ett utlåtande , sen skall dom försöka få ihop ett palaver och sen skall vi då igen disskutera . Jag sa kan vi fan inte lägga han i KÖ till boende nu redan....nej siddu det går inte då inte , då läkaren inte har skrivit något utlåtande så går det inte att göra något åt saken.Skulle för länge sedan tagit han till privat läkare men sköterskan sa att sådant intyg  integäller för det måste vara deras egen läkare till det område min pappa hör.....alltså they drive me crazy !!!

Alltså jag undrar om jag själv kommer vara frisk innan hela denna  process är klar...ibland funderar man om man själv blir före intagen någonstans än min pappa då jag börjar bli så trött på allt detta kämpande. Ibland skulle jag bara villa skita i allt och ge upp men jag vill ju kämpa till det sista för honom men dåligt ser det ut.

Sen funderar dom här hemma varför jag är så trött hela tiden...just nu känner jag att jag skulle kunna stanna hur länge som helst i Usa då vi åker dit...en lång paus från allt detta kämpande. 

Men känns skönt att han nu är på intervall och vi kommer få njuta av stugliv i lugn och ro. Det  har kommit massor med snö i Himos så jag vet då vi kommer dit så kommer humöret kännas så mycket bättre. En lugn promenad i ett vackert vinterlandskap kommer göra gott för mig och resten av familjen.

Sen råkade jag se på Facebook att en arbetskompis och hennes familj är där just nu så jag skall ta kontakt med dom då vi komer dit så skall vi träffas...det svänger nog i morron till det bättre skall ni se  fast jag just nu varit både ledsen , arg och stressad!!


Titta så fina liljorna är nu då dom slagit ut och ni skulle känna den härliga doften. Många förknippar liljor med begraving men jag gillar att ha vita liljor hemma lika som jag älskar vita rosor....i hemmet är vit min favorit färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar