måndag 10 augusti 2020

Föfalska legitimation

Ääääntligen hemma!!





Arbetsveckan gick egentligen rätt snabbt då jag börjar tänka efter men börjar nog märka då veckan går mot sitt slut så börjar nog armarna kännas som spagetti och  ärthjärnan helt slut. Men igen en gång får jag vara glad att jag haft jobb för nu blir det väl igen lite osäkert ett tag framåt.

Ännu vet jag inget om nästa arbetspass ...ifall jag blir permitterad eller om jag får åka på jobb.....jätte konstiga tider vi lever i. Man har byggt upp sitt liv med en trygghet av fast inkomst  och plötsligt bara pang så vet vi inget om morgondagen om man har jobb eller inte....tuffa tider måste jag säga.

Fast många säger att det är bäst att leva här och nu och se hur det blir ....men går nog inte riktigt att göra så. Jag och många andra är i en situation där månatlig inkomst är jätte viktig och en lång permittering skulle inte vara så rolig eller om det skulle gå så illa att man skulle bli arbetslös. Vill inte ens tänka den tanken.

Lite humor orkar man med mellan varven och skojade med mina arbetskompisar att förr då man var under 18 år så fanns det väl många som  tänkte att man kunde ju förfalska legitimationen för att bli äldre och komma in på krog ( själv gjorde jag det aldrig) . Men nu fasen om man skulle bli arbetslös så skulle man måste tänka tvärtom ...förfalska legitimation att man skulle bli yngre ...för inte vill väl någon anställa  en   "tant"  i den här åldern.

Ja hör ni vad skall det bli av allt detta....men en sak vet jag  alla fall  att i morgon blir min lyckodag ,  kommer att få ta emot en sak som jag längtat efter att köpa  i några år....nämligen en ny säng.Tänk att i morgon få sova första gången i nya sängen , tror jag blir kvar där hela dagen eller så har jag köpt grisen i säcken och min rygg inte alls gillar sängen. Snart får jag veta det.

Har planer att åka till Ikea och köpa lite nya lakan och se om jag hittar dekorations dynor och sen ett grått sängöverkast ( smalt ) som dom brukar ha på hotell. Bra med lite hotell känsla i sovrummet ifall det kommer den nya Covid-19 vågen  och hotellen stängs ned för några månader. Tror nog att det är mycket som kommer stängas ner ännu här mot hösten om det fortsätter i denna takt ...som tex gränserna stängs , hotellen stängs , restaurangerna stängs , kanske till och med så illa att skolorna igen måste stängas och vi måste hålla oss inne några månader igen en gång.

Men om det nu skulle bli så illa att blir permitterad och att vi måste hålla oss inne i höst så har jag i alla fall en ny säng och Netflix...får väl fördriva tiden med att ligga där och se på en massa filmer/serier sen då man sitter fängslad i sitt eget hem.

Hur kommer ni fördriva den mörka hösten ifall det blir så illa att vi får utegångsförbud?




Nu säger jag go natt till er alla och idag sover vi lite Kina stil ...nämligen madrasserna på golvet för vi skruvade ihop den gamla sängen och skänker bort den till någon lycklig som kommer och söka den på eftermiddagen  och vår nya säng får flyttar in.






1 kommentar: